| AndreiStefan1234567 a întrebat:

Cum trebuie să imi încarc telefonul? Sa il descarc de tot si după il bag sau sa il las pana la 15% sau pana la 60-70% SI după il bag. Dar vreau decât păreri de la oameni specializați în domeniu. Poate si argumente. Funda

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Sierra1 a inceput foarte bine
Dupa cum a zis el, un acumulator de telefon (sau la fel cei din power bank uri) rezista la un anumit numar de "cicluri" de reincarcare.
Intre 350 si 500 mai exact, in functie de producatorul bateriei, fara a fi un numar "batut in cuie".

Daca tu il incarci foarte des (fie din cauza ca il incarci cand bateria e 60%, fie din cauza ca termini toata bateria foarte repede) acele cicluri o sa se epuizeze mai rapid, in consecinta bateria ta nu se va mai incarca la capacitate maxima din acel moment indiferent cat o vei lasa in priza. Iar asta va insemna ca vei avea o baterie care in loc de 1, 5 zile te va ma tine doar 8-9 ore.

Ideal e sa reduci numarul de reincarcari, si asta presupune sa il incarci cat mai rar. (cand ajunge la 6-10%).

Dar la fel de important e sa nu il lasi inutil in priza.
Cand a ajuns la 99 sau 100 %, il scoti.

Daca vrei sa prelungesti viata bateriei, e bine sa faci si alte demersuri pentru a prelungi autonomia dispozitivului.

1 redus luminozitatea ecranului cand nu folosesti aparatul
2 dezactiveaza Datele mobile, wi-fi-ul, NFC-ul, GPS, bluetooth atunci cand nu ai nevoie de ele
3. cu cat ai mai putine aplicatii instalate, cu atat mai bine.
sau macar blocate sa nu lucreze in background
4 notificari cat mai rar, dezactiveaza sincronizarea automata.
5 redu nivelul de sunet
6 fara wallpaper-uri live

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

O baterie (acc) de telefon rezistă la circa treisute de cicluri de încărcare-descărcare. Deci orice ai face (s-o descarci până la 15-60-70 %) tot pe acolo e. Încarcă-l când îți cere, scoate-l când zice că e gata. Orice alte argumente sunt niște floricele fără parfum.

PS - nu te superi că neavând facultatea de încărcat acumulatori, nu sunt specializat în domeniu și totuși mi-am permis să răspund

Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns (pentru AndreiStefan1234567):

Să fii iubit!

| gelu1970 a răspuns:

Il conectezi pe la 20% și il desconectezi la 90% aprox
Asa lungești viața bateriei.

| Diabolic97 a răspuns:

Iti poti baga telefonul in orice moment al zilei la incarcat. Indiferent de procent. Nu o sa ai probleme cu bateria. Asta e doar un mit.

| Luisaa90 a răspuns:

Nu face greseala sa iti bagi telefonul la incarcat cand are abia 60-70% pentru că, cu timpul va ține din ce in ce mai puțin.
Nici la 15% sa nu il bagi, pentru ca tot se "strica". Mai greu, dar tot in stadiul acela ajunge. Cel mai bine e să il bagi la incarcat cand are intre 5-10%. Aici nu stiu ce argument sa dau dar asa e cel mai bine.
In concluzie, cu cat incarci telefonul mai rar, cu atat mai bine. (Din propria experienta)