Pe acel circuit închis pus în priză circulă curent, se încălzește. Tensiunea pentru cre este proiectat să funcționeze este de 220 V. Dar peste noapte când nu sunt consumatori tensiunea în rețea crește la 240 V. Îl supra solicită.
Un încărcător de telefon este un transformator. Fiind în priză tot timpul sub tensiune, poate să explodeze și să producă un scurt circuit sau un incendiu. S-a mai întâmplat.
Pai si de ce imi dai link pentru transformator cu aplicatii in industrie? Functioneaza la fel ca un incarcator de telefon?
Principiul e fix ala. Uite ca zice si sadrian mai pe romaneste... P.S. Eu mai mereu am un incarcator in priza, chiar daca nu incarca nimic. Inclusiv chinezarii din vremuri imemoriale, unul nu mi-a facut probleme. Asta de vreo 14 ani incoace, nu de ieri-alaltaieri.
Consuma si cand nu este conectat telefonul, dar foarte putin.Intr-un an se apropie de un leu.
Exemplu: incarcator Samsung de 5V/1A, consuma in gol in medie 0, 02mAx230V=4,6mW=0,0046W, iar cu telefonul pus la incarcat maxim 18mAx230V=4,1W. In functie de modelul incarcatorului, consumul in gol difera, dar e mai mic decat cu telefonul atasat. (alt incarcator tot de 5V/1A consuma in gol 0, 5mAx230V = 115mW = 0, 115W, altul 0, 8mAx230V = 184mW = 0, 184W)
De consumat consuma dar foarte putin!
Dar asta cu incalzitul si lua foc mai rar!
Deoarece incarcatorul fara telefon este un circuit deschis!
Incarcatorul cu telefonul conectat este un circuit inchis! nu stau sa-ti explic detaliile intre cele 2 daca ai facut fizica si ai fost atent la ore ar trebui sa-ti dai seama despre ce vorbesc!
Salut!
ThePrinceOfAllSaiyans întreabă:
AlexMaftei2001 întreabă: