| LazarDesign a întrebat:

De cateva zile incoace imi tot intra tot felul de atentionari si notificari pe telefon cum ca: am virusi, memoria mi plina, am castigat X bani sa apas acolo, telefonul este infectat! Ce trebuie sa instalez sau unde trebuie sa intru sa stopez aceste lucruri? Detin un Motorola g60

5 răspunsuri:
| helpforyou a răspuns:

Este posibil să fie infectat cu un tip de malware numit "adware", care afișează anunțuri nesolicitate și înșelătoare. Acest tip de malware poate fi instalat accidental prin descărcarea unor aplicații dubioase sau prin accesarea unor site-uri web periculoase.

Pentru a scăpa de aceste anunțuri nesolicitate, poți încerca următoarele:

Verifica aplicațiile instalate pe telefon și dezinstaleaza orice aplicație care pare dubioasă sau pe care nu o recunoaști.

Verifica setările telefonului și dezactiveaza orice opțiune care permite instalarea aplicațiilor din surse necunoscute.

Descărca o aplicație de securitate pentru telefon, care poate scana telefonul pentru malware și poate înlătura orice malware detectat.

Nu accesa site-uri web necunoscute sau suspecte și nu descărca aplicații sau fișiere de la surse dubioase.

Dacă problema persistă după ce ai încercat acesti pași, ar putea fi necesar să resetezi telefonul la setările de fabrică. Acest lucru va șterge toate datele de pe telefon.

| darrio2007 a răspuns:

Sunt doar reclame ca sa intri pe anumite site-uri sau sa descarci niste aplicatii pentru a-ti proteja telefonul. E bine sa nu le bagi in seama.

Răspuns utilizator avertizat
| Hyperion7 a răspuns:

Daca ai Chrome sau orice alt browser, de preferat ar fi sa le ștergi toate datele pentru că odată șterse toate datele automat se curata și adwar-ul acumulat în browser.
Recomand Vivaldi sau Duckduckgo ca browsere pentru că scapi de reclame și nu vei mai avea probleme cu virușii!
Bafta!

| sierra1 a răspuns:

Nu mai instala nimic, eventual DEZINSTALEAZĂ aplicațiile nefolosite sau pe care știi că nu le-ai instalat tu