anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce noile telefoane când sunt noi, scoase din cutie, sunt încărcate în proporție de 50% față de cele de acum câțiva ani?
De exemplu, am comandat acum 7 ani un telefon, Lenovo a536, iar acesta a venit complet descărcat.
În ultimii 2 ani am schimbat 3 telefoane iar acestea au venit încărcate 57%.

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Bateriile Li-Po. din zilele noastre, nu mai au nevoie de acea încărcare prelungita, urmata de o descărcare completa (pana la 0), apoi reîncărcare și utilizare normala. (ba chiar asa ceva le consuma inutil unul dintre cele aproximativ 600 de cicluri de încărcare, atât de pretioase).

De aceea sunt încărcate din fabrica cu media capacității optime (e cel mai indicat sa le încarci când mai ai 13-15% baterie, si sa le scoți de la încărcat când au ajuns la 85-88%.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Bateriile Li-on moderne sunt incrcate din fabrica, tehnologic, la cca. jumatatea capacitatii maxime.
La prima utilizare se consuma (aproape) complet energia din baterie, dupa care se incarca si se poate folosi normal.
Nu mai este nevoie de "formatarea" bateriei, ca la cele de generatii mai vechi.

| gemeni6226 a răspuns:

Sincer as vrea si eu sa stiu de ce in loc sa se imbunatateasca serviciile acordate de operatori telefonici se inrautatesc.Tin minte perfect ca in 2008 am avut un telefon mobil in care puteam incarca ce melodie voiam si sa-l pun ca ringtone, acum trebuie platit nici nu putin pentru asa ceva, mai era si optiunea ca fiecarui om care ti-era in agenda puteai sa pui gratis un ton de sonerie cu care sa-l identifici adica tonul respectiv era pentru persoana respectiva.Peste inca citiva ani 3 sa zicem deja puteai sa pui poza fiecaruia in dreptul numarului.Acum nu numai ca nu mai exista aceste optiuni pe gratis sau poate nici nu exista deloc dar mai si trebuie sa vorbesti in fundul telefonului ceea ce m-i se pare bataie de joc pentru toti utilizatorii, numai din mai am astfel de telefon caci cel vechi dupa 2 ani dupa ce l-am platit in rate s-a si stricat in acela macar puteai vorbi omeneste fara sa intorci telefonul cu fundul spre tine sa vb astfel! De ce trebuie schimbat si stricat ceea ce este bun? de ce ...pai in fuga dupa profituri cit de colosale.

| NLS a răspuns (pentru gemeni6226):

Tot ce ati insirat acolo, se poate face si astazi, cu exceptia fotografiei pentru fiecare contact in parte. Aceasta optiune e disponibila doar la anumiti producatori, nu la toti.

Puteti seta ce ringtonuri doriti dintre melodiile copiate in telefon, si puteti seta sonerie pentru fiecare contact in parte, sau pentru grupuri (la unii producatori, de exemplu Realme, Grupurile au fost inlocuite de Etichete).

La Realme se pot asocia imagini contactelor, la Huawei de asemenea.

| gemeni6226 a răspuns (pentru NLS):

Multumesc eu am Samsung Galaxy A22, 5G credeti ca se aplica?

| NLS a răspuns (pentru gemeni6226):

Cred ca da, de fapt sunt aproape sigur de asta.
Interfata software creata de Samsung ce vine pusa peste Android-ul curat, e aceeasi pentru toata gama, nu cred sa trunchieze varianta pentru seria A in acest mod barbar, lipsind-o de niste functii destul de banale dar folositoare uneori.

Eu vad doar ca pe S22 Ultra al fratelui meu exista TOT ce ati insirat.
Si pe fostul lui telefon din 2016 (S7 Edge) au existat de asemenea.
Nu costa nimic, sunt toate optiunile acolo, doar ca la unele modele de telefoane (la unii producatori mai exact), sunt mai ascunse, nu direct la vedere cum erau in 2008. (softul e mai complex acum)
Sau la unii producatori se numesc altfel (de exemplu la Huawei se numeau Grupuri, iar la Realme se numesc acum Etichete).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Inainte era chiar regula : "Nu îndrăzniți să-l deschideți până când nu îl încărcați închis prima tură/dată." laughing

Deci am evoluat aș spune eu laughing) dar ca să-ți dau un răspuns pertinent chiar nu știu, de data asta chiar m-ai încuiat, miss Rosalia. laughing