Urmeaza si asta, foarte curand.
Tocmai ce apare Huawei P50 Pro, cu al sau senzor urias.
La ora actuala Xiaomi Mi 11 Ultra are cel mai mare senzor, iar dupa el se afla Huawei P40 Pro, si Mate 40 (Pro).
Lentilele sunt ok si acum,
1) doar ca in 8-9 mm de carcasa NU ai posibilitatea sa ingramadesti lentilele necesare pentru obiectiv tele (cele care au distanta focala mare, de 120mm de exemplu, si pot mari imaginea).
Si atunci Huawei s-au gandit sa se foloseasca de principiul periscopului, si sa le aseze de-a lungul telefonului, imaginea finala obtinandu-se dupa ce lumina se reflecta intr-o prisma la 90 de grade.
https://www.ephotozine.com/......609515.jpg
2) Aparatele de calitate contin componente in valoare de mii de euro, sunt mai groase cu mult decat un telefon, tocmai pentru a asigura racirea (esentiala atunci cand fotografiezi sau filmezi la rezolutii mari).
Si atunci cat sa ceara pe un telefon in care se chinuie sa inghesuie componente si mai performante pentru fotografie?
3 mii de euro? 6 mii?
Un aparat de calitate + obiectiv ajung fara probleme la 2-3 mii de euro,
si fac doar poze si filme,
nu te ajuta la verificat emailul, navigat pe net, chat, retele sociale, editare de fotografii sau joaca, etc
Poate confund, dar nu cred ca e prima oara cand iti spun ca DSLR si Canon nu trebuie puse impreuna pe aceeasi treapta de egalitate.
DSLR este un tip de camera foto, o clasa intreaga de aparate, iar Canon este numele unui producator.
Aparatele foto pot fi:
+++ SLR (Single Lens Reflex), aceste aparate sunt parintii DSLR-urilor, sunt practic identice, insa senzorul nu este digital, ci imaginea ia nastere pe filmul fotografic de 35mm.
+++ compacte (sunt acele aparate mici si ieftine, de forma paralelipipedica, mai sunt numite si sapuniere, obiectivele nu pot fi schimbate cu altele, fiind incorporate in carcasa)
+++ bridge (nici la acestea nu se pot schimba obiectivele, sunt putin mai mari decat cele compacte, au mai multe reglaje...)
+++ DSLR (Digital Single Lens Reflex)
si mai nou,
+++ mirrorless (in principiu, o clasa derivata din DSLR, careia ii lipseste oglinda pivotanta si pentaprisma, plus alte mici deosebiri ).
Canon, Nikon, Sony, Panasonic, Olympus, Pentax, sunt marci de camere foto, adica producatori, si poti gasi atat o compacta Canon ce costa 500 ROn, cat si un DSLR Canon ce costa 5 mii de euro (fara obiectiv chiar).
Mai nou gasesti si mirrorlessuri scumpe si foarte performante,.
Exemplu:
Canon R5, sau R6
Nikon Z5, sau Z6.
Sony Alpha 7s III
Sony Alpha 7R IV
DSLR nu e un brand, ci o categorie de produse. Canon e un brand. De aici rezulta ca oricum habar nu ai absolut deloc cu ce se maninca domeniul asta. In domeniul telefoniei mobile, procesarea software a imaginii capturate de ansamblul optic conteaza mult mai mult decat la DSLR-uri, fiindca acolo optica e mult mai capabila. De exemplu, MI 10T Pro-ul meu are o camera acceptabila, iar in conditii de lumina ok poti face macar ceva poze decente cu el. Totusi, noaptea e cam praf, DAR daca folosesc Google Camera, cu acelasi telefon pot obtine rezultate mai mult decat satisfacatoare.
Deja s-a renunțat la tehnica cu megapixeli mulți, senzorii devin tot mai mari, asemănători cu cele de pe camerele normale. Din păcate niciodată nu va ajunge o cameră de telefon la performantele uneia normale, sunt implicate dimensiuni, în fapt performanțele foto din prezent deja sunt arhisuficiente pe un telefon, în opinia mea.
S-a renuntat... :)))
https://www.pocket-lint.com/......0mp-camera
Singurii care au ramas realisti au fost Huawei, ca senzor cu mai mult de 50 sau 64MP la ei nu am vazut.
Pentru ca, EVIDENT, asa se cauta smartphonu la piata
din pacate, (personal) mi se pare ca nu e posibil FIZIC sa bata DSLR, pentru ca tine e cativa cm de focalizare... FIZICA
insa, ce stiu eu, deja procesoarele si placile video arm bat pe Apple OS la kur, procesoarele cisc si placile video de top de gen Nvidia si AMD, iar dovada e clara in fps-uri in jocuri pe noul iMac 24"
viitorul "luminos" e... ciudat... RAU!
Sunt o multine de telefoane mid-range care au mulți megapixeli care evident dau bine doar pe foaie ca în realitate lucrurile nu stau deloc asa cum ar trebui.
Toti s-au luat dupa o prostie facuta de oppo mai demult. La fel cum iphone a copiat meizu, la fel brandurile cunoscute copiaza de la brandurile chinezesti mult mai avansate.Sunt sigur ca au facut-o deja chinezii