Uite cum am facut eu! Si eu aveam nevoie! Am luat ideea asta de la cineva! Dar acum depinde daca poti sa faci! Poftim:
Din pacate pentru unii, Apple a decis sa revolutioneze din nou piata mobila si a decis sa puna pe iPad 3G si iPhone 4 micro-SIM.
In Romania cel putin nu stiu sa existe alt telefon ori gadget care sa foloseasca acest standard si nici operatorii nu cred ca au disponibile aceste SIM-uri.
Cu siguranta Orange va pune la dispozitia utilizatorilor acest format, dar ce vor face cei care vor sa-l foloseasca pe alt operator?
Solutia este sa-ti faci tu din SIM micro-SIM.
Tot ce ai nevoie este un liniar, o foarfeca sau cuter, o pila si nervi tari.
Pasul 1: Cea mai importanta componenta a SIM-ului este partea din mijloc, care detine toate informatiile.
Va trebui sa masurati in jurul acestei componente dimensiunea micro-SIM-ului care este: 12mm x 15mm.
Pasul 2: Dupa ce ati masurat dimensiunea necesara, taiati cu un cuter sau foarfeca.
Este de preferat ca prima oara sa marcati liniile cu cutterul, chiar daca preferati sa taiati cu o foarfeca.
Pasul 3: Luati pila si neteziti marginile taiate.
Intrebarea mea este alta: ce faci cu un micro-SIM daca vrei sa-l pui intr-un telefon normal?
Pe cand un adaptor micro-SIM - SIM?
Eu, sincer, voi incerca sa tai dimensiunea micro-SIM - ului fara a face marginile varza, adica exact ca si cum ai scoate SIM-ul din cartela cu care vine.
Astfel, cel putin teoretic, il poti pune la loc si ai SIM normal.
Succes.
Te duci la Germanos cu o cartela normala si ti-o fac ei micro-sim cu un cleste special.Costa 5 lei
Cel mai sigur, mergi la operator si ceri schimbarea sim-ului sau poti opta pentru decuparea la service - au aparat special- costa intre 5 si 20 lei in functie se service.
De la Orange este 40 de lei dar poti sa te duci cu cartela la un service sa ti-o taie dar poti sa o tai acasa
RedDragon854 întreabă:
Calin202 întreabă: