| antonG a întrebat:

Este pe aici vreun pasionat sau macar utilizator al smartphone-urilor clasice (fara touchscreen) cu sistem de operare Symbian? Mie imi place enorm acest sistem de operare. Pentru mine personal, este cel mai practic si cel mai placut in exploatare sistem de operare pentru telefoane. Pasiunea pentru smartphone a inceput acum multi ani cand mi-am cumparat N73 (pe care din pacate nu-l mai am azi). In toti anii astia am ramas dedicat Symbianului si inca sper ca aceasta platforma nu va disparea. Intre timp am invatat (partial, bineinteles) secretele exploatarii softului, am invatat sa repar telefoane si unele dintre telefoanele din colectie au fost cumparate foarte uzate/defecte si reparate de mine personal. Am readus la viata Symbianele unor prieteni... Folosesc in prezent doar smartphone-uri clasice si sunt multumit pe deplin de ele. In prezent am (si folosesc cu schimbul cate doua, unul pentru Vodafone si unul pentru Digi): Nokia N70, Nokia N90, Nokia N93, Nokia N86 8MP si Samsung I8510 Innov8, toate pe Symbian S60. Toate sunt in stare impecabila, de colectie.

3 răspunsuri:
| master77 a răspuns:

Si eu am un Nokia 6120 cu s60v3 si dupa 6 ani tot merge bine, au inceput unele jocuri sa mearga in reluare dar aplicatiile in rest merg bine, google maps, xplore, powermp3, cele de la handy care sunt destul de misto etc. Intr-adevar este foarte usor de folosit si foarte practic.

| antonG explică (pentru master77):

Tocmai am recarosat un 6120 classic pentru o prietena. Telefonul are si un bazait in difuzoare desi sunt noi. Cand scap de sesiune o sa il desfac sa il curat cu alcool izopropilic. Referitor la 6120, ai facut update la ultimul soft? Mai reinstaleaza-l/da-i hard reset din cand in cand, cand incepe sa mearga greu.

La N93 astept o comanda de pe eBay cu repere carcasa si niste piese. L-am luat de curand.

| xmirela21 a răspuns:

Misto, incearca in continuare iti faci treaba f bine.