"Dacă ați comandat sau vrei să cumpărați ceva de pe un site precum GearBest sau Aliexpress, pentru un produs cu preț 100$, începând cu 2017 veți plăti TVA 19% din valoarea acestuia. Asta înseamnă că veți avea de plătit 19$ în plus față de prețul plătit pentru produsul respectiv. Până acum, valoarea TVA-ului era de 20%, începând cu 2017 acesta scade cu 1%. Destul de puțin am putea spune, însă dacă alegeți să cumpărați un produs mai scump, această diferență va fi sesizabilă. Aceste taxe sunt aceleași, indiferent de magazinul de la care ați achiziționat produsul. Eu am dat exemplu cele 2 magazine, pentru că de pe site-urile lor obișnuiesc să cumpăr cel mai des.
Cumpărături din China fără TVA sau taxe vamale
Dacă vreți să cumpărați din China, dar nu vreți să plătiți taxe vamale sau TVA, aveți la dispoziție doar 2 variante, de fapt singurele. Fie alegeți un produs până în 10 euro, fie alegeți magazine cu depozite în Europa (de exemplu acesta). Produsele care sunt livrate din Europa sunt scutite de taxe vamale și TVA, la fel ca și cele care nu depășesc 10 euro.
În momentul de față nu mai există nici o altă variantă pentru a „scăpa" de taxele vamale sau de TVA. Eu personal am ales mereu să cumpăr produse din acest depozit, în felul acesta am scăpat de fiecare dată de TVA sau taxe vamale, indiferent de valoarea produselor achiziționate. În plus, transportul rămâne gratuit iar produsele vin direct acasă, sau la poșta de care aparțineți."
Site bun, de incredere. Vezi cu vama, daca chinezul declara exact ce ai acolo e cam nasol. Parca aveau depozite si in Europa
La ce te referi cand spui ca este cam nasol? Ca ma sperii. Coletul meu e deja uin romana si trebuie sa ajunga zilele viitoare. Te referi la vreo taxa?
Vama. Pe tru orice produs adus din afara ue se plateste o taxa. X%din valoarea produsului. Daca chinezul a declarat sosete in valoare de 10$, platesti putin la vama
Pai am dat comanda cu cardul, si a zis free shipping! la un telefon ar fi asa mare vama? Ma asteptam sa nu platesc nimic.
Telefonul vine ori la posta vamala, fie prin curier. Se da vama. Google it
anonim_4396 întreabă: