anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei,am o întrebare, deci am iphone 11 de aproape un an și am deja 88 sănătatea bateriei, în ultima lună a scăzut deja 2 la sută și nu știu ce să fac sau ce anume afectează așa de tare,nu prea am aplicații sau ceva pur și simplu social media și atât, aveți idee ce pot să fac pentru diminua scăderea sănătății bateriei?

9 răspunsuri:
| Miruna333 a răspuns:

Evita descarcarea sub 20% a telului si incarca maxim pana la 80%. Nu il lasa peste noapte la incarcat. Actualizeaza de fiecare data software ul. Chiar dacă spui că nu ai multe aplicații, unele aplicații care rulează în fundal pot consuma resurse și pot afecta viața bateriei, merita verificat. Daca scade procentul atat de repede, merita sa o inlocuiesti

| doctorandus a răspuns (pentru Miruna333):

Te inseli: incarcarea 100% ore la rand e mai puțin solicitanta decât a-l incarca si descarca mereu.

Adica niciuna dintre metode nu e optima, dar una e clar preferabila celeilalte.

| Miruna333 a răspuns (pentru doctorandus):

Asta n-am spus-o eu, ci Apple: Do not fully charge or fully discharge your device's battery. Vezi pe site-ul oficial

Au si ei dreptatea lor: a incarca 100% este obositor pentru baterie, dar ciclurile de incarcare-descarcare sunt mult mai obositoare. Plus ca pentru bateriile noi nu mai este o asa mare problema sa stea incarcate 100%.

De asemenea, textul de pe https://www.apple.com/ng/batteries/maximizing-performance/ se refera la cum sa pastrezi un iPhone *nefolosit* timp indelungat.

| NLS a răspuns (pentru Miruna333):

Important e sa efectuezi cat mai putine cicluri de incarcare.
E aproximativ irelevant daca il incarci pana la 80 sau pana la 100%.

E mult mai importanta evitarea descarcarii sub 15-20% (se incalzeste mult mai puternic acumulatorul cand se incarca de la 0),
si evitarea frecarii bateriei, punandu-l la incarcat la 50-60%.

| KovacsB a răspuns:

11 a aparut acum 4 ani, este normal ca dupa 4 ani o baterie sa isi piarda capacitatea.Nu conteaza ca tu il ai de un an, pe undeva a stat poate chiar si descarcat.
Se poate inlocui bateria cu una noua.

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns:

Probabil il lasi peste noapte la incarcat.

| Night999999999 a răspuns:

Iphoneul nu e bun.Îți sugerez să îți iei un Samsung