| geoconda a întrebat:

Hei!
De vreo săptămână am probleme cu telefonul pe care îl am nici de 2 ani. Am ajuns la concluzia că mai mult nu țin la mine telefoanele. Nu mai încarcă, toată ziua stau cu el la încarcat si mie imi trebuie, am proiecte, chestii, mai usor, imi trebuie telefonul si nu pot să îl iau de la încarcat ca se stinge automat. Asta nu e încărcătorul lui original, decat capul incarcatorului (așa ii zic eu). Am tot schimbat cabluri. Credeți că ar trebui să iau un încărcător original sau nu mai e bun telefonul? Nu stiu ce sa mai ii fac. Nici la încarcat nu mai sta. Efectiv, moare.

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
22 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Poate fi si de la soft. Un factory reset ar fi o incercare. Atentie! Daca te hotarasti sa faci asta trebuie sa ai un backup al contactelor (in contul de Google), sa ai pozele, muzica si alte fisiere salvate pe un card micro SD si sa stergi contul de Google de pe telefon.

| geoconda explică (pentru Salontanul):

Nuuu, u nu vreau sa ii dau resetarea, dar să știi că îmi arată că este nevoie de o nouă actualizare, dar nu pot sa o fac ca nu am spatiu

| Salontanul a răspuns (pentru geoconda):

Inseamna ca din punct de vedere al primului exemplar este prea vechi. Adica la orice produs intervine, nu numai, uzura fizica ci si uzura morala. Asta inseamna ca este prea vechi si nu mai face fata cerintelor actuale din anumite puncte de vedere. La tine nu mai are capacitate. Imi pare rau dar cu altceva nu te pot ajuta! Poate ar trebui sa-ti iei unul nou!

Mda... Îl am de un an Și 8 luni...
La altii tine si 10 ani un telefon.
Era model.nou, Samsung galaxy A20E

| Salontanul a răspuns (pentru geoconda):

Atunci de ce este asa de plin? Ai prea multe aplicatii pe el?

Am aplicații, asa e... dar fac curat prin ele. Adică nu am.mesaje de sute de mii de ani sau email-uri nesterse...

| Mosotti a răspuns:

Te duci cu el la un service si intrebi, iti va spune ce e si te va rezolva, stie ala mai bine ce are, dar deja credeam ca ai facut asta pana acum, si ai intrebat aici pentru ca ala nu te-a lamurit sau rezolvat.

Poate fi si incarcatorul de vina, nu stim, trebuia sa incerci sa incarci si telefonul mamei sau al tatalui cu el sa vedem daca e defect el, sau telul tau are ceva.

Asa ca mai repede la service cu el, altfel nu vei rezolva problema. Eu cand am o problema asta fac imediat, si se rezolva.

| geoconda explică (pentru Mosotti):

Da... o să merg cu el.
Aici, in bara de notificări scrie că să folosesc încărcătorul cu care a venit telefonul. Eu am cablu acum.

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Da, trebuie sa te duci ca altfel nu rezolvi, poate o fi si incarcatorul dar ala ti-am zis cum il testezi, incarca alt tel cu el si vezi cum merge si cu acelasi cablu.

| geoconda explică (pentru Mosotti):

Nu am telefon care să se potrivească cu încărcătorul meu

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Am inteles, asta e.

| halogen001 a răspuns:

Poate fi si de la incarcator si de la baterie. Daca bateria ajunsa la 100% nu tine, atunci bateria trebuie schimbata. Daca nu ajunge niciodata la 100% sau daca ajunge greu, poate fi de la cablu, de la incarcator, de la mufa telefonului.
Totusi, daca merge cand e la incarcat si se opreste imediat ce e scos de la incarat, inseamna ca incarcatorul da curent, dar bateria nu se mai incarca. Cel mai probabil bateria trebuie schimbata.

| geoconda explică (pentru halogen001):

Măi, merge pana la 100% dar greu. fff greu. Înainte nu mergea asa.
Imi zice si aici in bara de notificări asa :,, încărcare lentă, utilizati încărcătorul cu care telefonul a venit din fabrica,, și eu am cablu.
Nu îl mai am pe ala din fabrica, ca s-a stricat. Am schimbat multe.
Sa zicem ca daca încarcă până ala 100 si il scot, tine cam o ora si dupa se stinge când ajunge la 15%.
Înainte trăgeam de el o zi intreaga si acum...

| halogen001 a răspuns (pentru geoconda):

Daca incarcat 100% tine doar o ora la folosire intensa, atunci inseamna ca are 25% din capacitate, deci bateria ar trebui schimbata. Daca si bateria slaba se incarca greu, e posibil sa fie si incarcatorul destul de slab.

| halogen001 a răspuns:

Pentru a verifica bateria, trebuie incarcata 100% apoi se vede cat timp tine.

| geoconda explică (pentru halogen001):

Nu are baterie. Sau poate ca are, dar al meu are deschidere pe o Parte unde e doar cartela, doar pe aia pot să o văd. bateria nu.
Samsung Galaxy A20E. Urcă până la 100, dar greu, în 7 ore se încarcă până la 100. Si asta se poate doar noaptea când dorm, ca ziua în trebuie.
Si acum stau cu el la încarcat, are 24%, se poate stinge în orice moment

| halogen001 a răspuns (pentru geoconda):

Bateria e in interior. Se poate schimba doar la un centru de reparatii telefoane.
Acum se gasesc telefoane cu baterie mai mare 5000mAh fata de 3000mAh cat are A20E. La fel si memoria ram daca e de la 6GB in sus e ok, apoi memoria interna sa fie cel putin 128GB.
Deci presupun ca o baterie noua e solutia si un incarcator mai puternic daca cel vechi nu merge bine, iar in cazul unui telefon nou e bine sa aiba baterie de 5000mAh, memorie interna 128GB si memorie ram 6GB.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cauta si tu un incarcator bun.
Si cablu de calitate.
Eu folosesc cablu golf si e ieftin si bun.