| Ensiferum a întrebat:

Hello! Am achiziționat un iphone 6s SH si are cod pe ecran plus ca imi este frica sa nu fie furat. Ce setari firmware pot sa ii fac, ca sa il pastrez in siguranta, trebuie sa merg la service sau pot rezolva din bios?

7 răspunsuri:
| gelu1970 a răspuns:

Cont Icloud. Asa daca il fura poti sa vezi unde e telefonul si daca ii face reset. In plus poti sa folosesti amprenta digitala.

| gelu1970 a răspuns:

Am uitat... daca e furat telefonul poate fii gasit chiar daca ii dai reset. Asa ca mai bine mergi la cel ce ti l-a vandut si cere banii.

| Ensiferum explică (pentru gelu1970):

Telefonul nu e furat, e gasit in alta tara deci asta nu ar fi o problema.In caz de resoftare tot mai poate fi localizat?

| gelu1970 a răspuns (pentru Ensiferum):

Si cum il resoftezi daca are icloud si cod de blocare?

Ce prostii vorbesti doamne... telefonul are un bios gen dfu mod, ce dracu are contul de icloud si prostiile care le-ai spus cu asta?

| gelu1970 a răspuns (pentru Ensiferum):

Prostii debitezi tu.
Odata asociat unui cont icloud, un dispozitiv Apple nu il poti desconecta de la acel cont prin asa zisa resoftare. Doar daca stii id de Apple si pass.
In concluzie telefonul poate fii localizat daca proprietarul de drept vrea. Faptul ca cere cod de deblocare iti spune acest lucru.
Insa vad ca bați apa in piuă.
Indiferent ca e gasit sau ca a fost furat, nu o sa il poți debloca de icloud. Poate daca ii schimbi placa cu una "curată". Ceea ce nu cred ca e rentabil.

Problem solved, am schimbat adresa mac a placii de baza.