anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey! La telefonul meu nu merge sa descarc font-uri, le pot folosi doar pe cele pe care le am. Daca ii fac root, imi pot descarca ce font vreau si il pot folosi? Am auzit ca root-ul poate fi periculos daca nu il folosesc cum trebuie, adica daca acord permisiuni aplicatiilor care nu trebuie. Daca il folosesc doar pentru asta, poate fi periculos?

10 răspunsuri:
| Bogdan70001 a răspuns:

"Am auzit ca root-ul poate fi periculos daca nu il folosesc cum trebuie, adica daca acord permisiuni aplicatiilor care nu trebuie" insfarsit cineva care mai intelege cum sta treaba...da ai drepttate.

Apropo nu te lua dupa persoana de mai sus ca garantia nu se duce la root...da multi asa o sa zica, DAR in lege scrie daca daca esti in Europa poti face root fara ca garantia sa se duca...nu multi si stiu astawinking

Legat de font-uri, banuiesc ca da iti trebuie root ca sa adaugi font-urile pentru ca folder-ul cu font-uri este protejat de sistem si nu poti trece peste aceasta restrictie decat cu root.

Insa este un proces migalos, care necesita rabdare prima data (dupa o sa-l faci cand vrei in maxim 5 minute) si nu stiu cat esti dispusa sa risti pentru niste font-uri. Si sincer nici nu-ti recomand sa faci root pentru atat.Root-ul iti deschide foarte multe portite insa daca nu esti dispusa sa le explorezi mai bine lasa asa

| anonim_4396 explică (pentru Bogdan70001):

Ok, multumesc. N-o sa-l mai fac, nu vreau sa ma risc doar pentru atat.

| Bogdan70001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok.Asa este cel mai bine.De curiozitate ce telefon ai?

| anonim_4396 explică (pentru Bogdan70001):

Allview X4 Soul

| elcosmin a răspuns:

Cum sa te duca capul sa faci root la telefon doar pentru ca nu iti place un font? Cam multe fițe

| anonim_4396 explică (pentru elcosmin):

Imi place font-ul, dar gasisem pe net un font care are emoji-urile de iphone. Eu doar pentru asta voiam, nu ca nu imi place font-ul. Si nu de altceva, dar m-am cam saturat sa imi apara patratele in loc de unele emoticoane. Dar daca e chiar asa de periculos sa fac root, n-o sa-l mai fac doar pentru asta. Nu stiam ca e asa de riscant.

| cosmin1324 a răspuns:

Nu cred că e nevoie de root pentru asta, uită-te prin Google Play/App Store şi poate gasesti acolo.Root-ul telefonului poate fi periculos deoarece iti poti bloca telefonul daca nu il faci cum trebuie, si in plus iti pierzi si garantia, deci sfatul meu e sa nu faci root pentru ce ai nevoie tu.

| anonim_4396 explică (pentru cosmin1324):

Ok, multumesc. Am cautat pe Magazin Play aplicatie pentru font, am descarcat-o, dar nu merge sa mi le pun. Le pot folosi doar pe cele de la telefon. Am avut mai demult un telefon Samsung si la acela mergea sa imi descarc si alte font-uri, dar la cel pe care il am acum nu pot.

| Tim0 a răspuns:

Heya,am sa incerc sa clarific cateva lucruri
#1 Fontul de Iphone(SF-Pro), e cam cam imposibil de pus pe un telefon, cel putin fara privilegii de superuser, pe scurt, nu ai acces la root, nu poti modifica parti cruciale ale sistemulu
#2 Nu este absolut in nici un caz riscant sa iti,, rootezi" telefonul, practic root-ul in sine nu iti face nimic, modul in care iti,, rootezi" telefonul ti-l poate strica, dar aici am sa ma impusc in picior spunand ca e cam imposibil sa iti strici device-ul atata timp cat ai acces la firmware, se strica ceva, ti-l resoftezi,
#3 Daca ai aceste privilegii poti sa faci ABSOLUT tot ce iti trece prin cap, limitatia fiind imaginatiahee hee, pe langa font iti mai poti pune YouTube Vanced, AdAway, LP, sa iti modezi telefonul in general daca esti tipul de persoana, insa cum a zis persoana de mai sus, deschide portite, unde trebuie si unde nu trebuie, in acelasi timp

| anonim_4396 explică (pentru Tim0):

Ok, multumesc!