Xiaomi nu este bun pentru poze, chiar dacă are peste 100 megapixeli. Este bun pentru baterie, și pentru că nu se blochează. Și mai ales pentru că este cel mai ieftin în raport cu dotările sale.
Samsung S22 aș alege, chiar dacă în prezent am un Xiaomi. L-am ales pentru raportul calitate - preț.
Eu nu sunt deloc fan Samsung.
detin (atat eu cat si membri ai familiei) diverse modele de Realme si de Xiaomi,
prietenilor le-am recomandat mereu Motorola, Xiaomi si Realme.
Dar pentru poze, Samsung sunt putin deasupra tuturor.
Deci as lua A55.
1) pe telefoanele noi sunt mai multe camere, dar doar una este mai calitativa. De obicei cea wide.
Cea ultrawide- atunci cand exista, este mai slaba.
Dar de aceasta ai nevoie doar cand vrei sa prinzi obiecte foarte mari in cadru, si nu te poti indeparta de ele.
Telefoanele scumpe (high End, ce costa binisor peste 100 euro) mai detin si o camera Telefoto. Aceasta aduce imaginea mai aproape (deci face un fel de zoom), dar prinzi putin in cadru, are un unghi de cuprindere mic.
Camera macro (atunci cand exista) e folosita pentru a putea focaliza de foarte aproape, pentru a surprinde texturi, detalii.
(incearca cu camera wide sa fotografiezi o floare apropiind telefonul la mai putin de 1cm de ea, si o sa vezi ca o sa ai totul in ceata. Cu cea macro o sa vezi textura petalelor.)
Megapixelii nu au o legatura prea mare cu calitatea pozei.
Conteaza in special marimea fizica a senzorului.
Mai conteaza procesorul de imagine,
software-ul camerei foto (aplicatia de camera),
si LENTILA.
O cameră de 8 MP bună poate face poze mai clare decât una de 20 MP dacă are un senzor mai mare și un software mai performant.
Marimea senzorului o gasesti sub un numar de forma 1/1.56"
(adica 1 inch impartit la 1.56 = 0, 64 inch2)
Cu cat numarul de dupa semnul / este mai mic (in totalitatea lui, impreuna cu partea zecimala), cu atat senzorul este mai mare, si poate capta mai multa lumina, poza rezultata fiind mai calitativa.
Exemplu: o camera foto ce are 1/1.33" este mai buna, deoarece are suprafata senzorului mai mare.
1/ 1.33 = 0.75 inch2
Exista o legatura intre marimea fizica a senzorului, numarul de megapixeli si marimea unui pixel.
Si mai e ceva. Acei 200MP nu sunt tocmai 200MP "cinstiti".
Pixelii sunt grupati in grupuri de cate 4, 8 sau 9, astfel incat sa rezulte tot 12-12.5.
Altfel pixelii ar fi prea mici, si calitatea pozei ar fi jalnica, daca marimea senzorului e mica (dupa cum vezi, marimea senzorului influenteaza totul).
Dar e putin mai complicat de inteles, asa ca nu te mai complic acum.
Ce trebuie sa retii de aici:
Daca un telefon are camera (principala, ca ea e de obicei cea mai buna, celelalte sunt mai slabe) de 1/1.56" (adica senzorul lui are o suprafata de 0, 64inch patrati)
si 100MP... rezulta, folosind o formula matematica cu care nu te mai incurc, o marime a pixelului de 0.76 µm.
Daca ai alt telefon ce are ACELASI senzor de 1/1.56",
dar are 200MP, vor rezulta pixeli mai mici, de doar 0.54 µm.
(pixeli mai mici, care nu pot capta multa lumina, deci pozele vor fi lipsite de tonuri, de detalii, si vor fi pline de zgomot de imagine (granulatie))
POZE mai bune o sa obtii cu cel cu 100MP.
(Poze mai calitative ai obtine cu cel de 200MP,
DOAR DACA ar avea si o suprafata mai mare a senzorului, astfel incat sa se formeze pixeli cu marimea mai mare de 0.76 µm.)
Pun pariu ca scot fotografii mai bune cu un aparat foto de 10 ani doar cu 12 Mpixeli cu un obiectiv Leica sau Zeiss decat o chinezarie cu 200Mpixeli.
Astea sunt doar gaselnite comerciale cu sutele de Mpixeli.
Cauta ceva cu un obiectiv de calitate, pixelii sa ramana pe ultimul loc. Odata ce ai trecut de 12 restul e cancan.
Buna,
Dintre opțiunile menționate, Honor 90 este cel mai bun datorita camerei sale de 200 MP și bateriei de 5000 mAh, fiind ideal pentru utilizarea pe social media și fotografie. De asemenea, Motorola Edge 50 Neo și Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ sunt alternative excelente în această gamă de preț.
Poti sa incerci si :
Motorola Edge 50 Neo: Oferă 512 GB stocare, 12 GB RAM și o cameră principală de 50 MP.
Xiaomi Poco X6 Pro
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Buna! recomand Samsung!
au o calitate foarte ok pentru foto-video. Sau Apple iar e foarte bun.
Recomand:
https://www.pcgarage.ro/......e-iceblue/
sau vezi pret eMag aici: https://bit.ly/40YZcB2
Sau daca alegi oricare alt model de pe www.pcgarage.ro iti las un cod de reducere valabil pentru aproape orice comanda pe site: VU2AATJJ
codul se introduce inainte de finalizarea comenzii in sectiunea cosul meu apasand pe "Ai un voucher, cupon de reducere sau card cadou? Click aici sa-l introduci."
Acum depinde ce buget ai, telefoanele mai scumpe sunt si mai bune de obicei asa ca poti alege un Samsung S25, Iphone 16, etc.
Cel mai bun telefon dintre acestea este Samsung Galaxy S22.
De ce?
✅ Procesor puternic – Snapdragon 8 Gen 1 sau Exynos 2200 (în funcție de regiune), oferă performanță mai bună decât celelalte modele.
✅ Cameră superioară – Sistem de camere premium, inclusiv teleobiectiv cu zoom optic.
✅ Construcție premium – Sticlă Gorilla Glass Victus+ și cadru din aluminiu, rezistent la apă și praf (IP68).
✅ Ecran excelent – Dynamic AMOLED 2X cu rată de refresh de 120Hz, culori vibrante și luminozitate ridicată.
Dacă vrei un telefon mai nou și cu baterie mai bună, Honor 200 ar fi a doua alegere.
Eu am achizitionat recent un Honor 200 512gb si sunt multumit de camera si de baterie. Nu are lag deloc si nu se incalzeste. In jocuri nu am incercat sa vad cum se descurca, dar eu oricum nu ma joc pe telefon.