In primul rand nu trebuie sa fi avut luat un telefon de la vechiul provider, in rate, neachitat. Daca ai trebuie sa achiti diferenta. Apoi te duci cu cartela si telefonul la noul provider. Nu vei primi alt numar. Daca ai un numar de Vodafone (exemplu: 7223 415 617) acelasi numar il vei avea si in Orange, DIGI sau Telekom. Cineva apropiat mie are un numar de Vodafone portat in Orange.
Nu am cumparat niciun telefon vreodata...
In cazul acesta doar te duci la noul provider cu cartea de identitate si telefonul cu cartela.
Te duci la firma de telefonie unde vrei sa te portezi. Trebuie sa ai doar buletinul la tine. Le spui ce vrei. Iti completeaza o cerere de portare pe care o semnezi.
Tot atunci sau in cateva zile iti da un SIM neactivat. Intre timp bineinteles poti vorbi de pe SIM-ul vechi. Peste inca cateva zile vei constata ca nu mai poti suna de pe SIM-ul vechi. Il inlocuiesti cu cel nou care ar trebui acum sa fie activat. Daca cumva nu e activat, suni de pe alt tel la ei la relatii cu clientii sau mergi la un magazin din reteaua respectiva sa rezolve problema.
Numarul tau de telefon va fi acelasi.
Cred ca trebuie sa inveti in primul rand sa citesti si apoi sa si intelegi ce citesti.
Ai pus ieri o intrebare pe acelasi subiect, ti-am raspuns lasandu-ti inclusiv un link unde gasesti tot ce trebuie sa faci pentru portare. Rezultat: pui intrebari redundante, nici nu te-ai obosit sa citesti.
Ai să primești alt număr, doar temporar până se face portarea. Nu trebuie nimic special, doar te duci la casierie și faci cererea... de acolo îți spun casierele ce e de făcut mai departe după caz. Și indiferent că vorbim de telefonie mobilă sau fixă, numărul care trebuie portat evident trebuie să fie și liber de obligații, adică să nu fie legat de vreun abonament pe 2 ani și tu să vrei portare după doar un an când încă ești legată de respectivul abonament.