Îți recomand un IPhone.
Deoarece ai nevoie de un singur cont de ICloud pentru toate dispozitivele tale Apple.
IPhone-urile fac poze mai clare din punctul meu de vedere decât orice tip de Samsung.
Setările sunt mult mai simple la dispozitivele IOS decât la dispozitivele Android.
Un IPhone nu se blochează și funcționează mai repede ( de exemplu nu aștepți să se deschidă setările deloc, față de un Android la care aștepți în jur de 15 secunde, dacă are un an de când l-ai cumpărat)
La un telefon Android, rămân în memorie toate aplicațiile instalate, indiferent dacă le-ai șters. La început nu e o problemă dar după câteva luni, îți descarci toate pozele și ștergi toate aplicațiile și nu ai memorie.
Ai la dispoziție TouchID.
"Acasă" e mult mai simplu de folosit.
Dezavantaje:
1) Există mai multe aplicații cu bani la IOS, decât la Android.
2) În "acasă" nu poți să îți așezi așa cum vrei aplicațiile.
Nu știu dacă îl consideri avantaj sau dezavantaj, dar la sistemul IOS nu există Meniu.
Eu am avut și Android, dar de doi ani în coace am IPhone.
P.S. : În toamnă se lansează IPhone 7!
E foarte subiectiv. Ambele sunt telefoane foarte bune. As compara S7 edge mai degraba cu 6S plus. Ca avantaje la Samsung ai camera care e cea mai buna de pe piata momentan, iar la Apple ai OS care e cel mai bun de pe smartphoneuri d.p.d.v. al optimizarii momentan.
Edge vs senzori presionali pe ecran
Alegerea e a ta, ambele isi merita banii.
Daca ai mai avut Android te sfatuiesc sa incerci iOS si daca nu iti place poti oricand sa il schimbi pentru o mica diferenta.