| catalin542000 a întrebat:

Pe un S21 Ultra 5g este mai bun procesorul exynos decât snapdragon?

Ca tot vad valva pe net și diferite clipuri cum ca în ceva teste exynos-ul ar scoate ceva cifre și fps-uri mai mari datorita "cica" al frecventelor GHz mai mari pe coruri.

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Dintre cele doua, Snapdragon e mult mai raspandit.
A fost folosit de LG si HTC (care s-au lasat de meserie),
E folosit pe smartphone-uri Nokia, OnePlus, Xiaomi, Vivo, Oppo, Sony, Motorola, Samsung, si multe alte branduri.

Exynos il gasesti doar pe Samsung.

Dintre cele doua, 888 e mai rece si consuma mai putin curent, adica te tine bateria putin mai mult.

Si din cate stiu, doar intr-un test a scos exynos 2100 mai mult, test posibil platit de Samsung sa mai linisteasca haterii.
Imaginea Exynos a scazut foarte mult in ultimii ani, fiind cu pana la 30% mai slabe decat Snapdragon, si incalzindu-se mai tare.
Insa Samsung vindea cele doua variante la acelasi pret.

Ca unul sau altul scoate cu 3-4 FPS mai mult intr-un anumit joc, e total irelevant, pentru ca intr-un alt joc optimizat diferit, va castiga celalalt procesor 4 frame-uri.

5 răspunsuri:
| RealKing01 a răspuns:

Pai dupa tine care e mai bun? Exynos sau Snapdragon? Cred ca snapdragon este cel mai folosit.

| catalin542000 explică (pentru RealKing01):

Mmmm nu știu, eu știam ca exynosul este cel mai folosit. Chiar nu știam ca ar fi snapdragonul cel mai folosit.

| catalin542000 explică (pentru NLS):

Mmmm, bine punctat. Chiar ai pus punctul pe i. Sa ști ca nu m-am gândit vreo data sa ma uit și la alte telefoane (alte mărci decât Samsung) sa vad dacă au sa nu exynos.
Eu ma uitam la telefoane diferinte și încă la multe variante de telefoane, dar toate acele multe variante de telefoane la care ma uitam eu, tot Samsung erau și automat găseam foarte rar snapdragon și mai des Exynos. Auzind ca snapdragon se vinde în trei state și exynos în toată Europa, mi-am făcut o impresie ca exynos-ul ar fi cel mai răspândit.
De fapt, sa ști (repet), ca ai pus punctul pe i și într-adevăr, nu mi-a trecut vreo data prin cap sa ma uit la alte telefoane, (nu Samsung) ca să observ faptul ca numai snapdragon au sau eventual altfel de procesor numai exynis nu (ca îl au doar Samsung). Bine zici.
Pai da, acum mi-am adus aminte ca oneplus are numai snapdragon și multe alte telefoane și snapdragon-ul doar este același snapdragon ca de pe orice alt telefon (inclusiv Samsung-ul care mai pune și el snap la "vreo 1000 telefoane").
Mmda, ca mai aveam și întrebarea dacă o sa fie treaba bună cu semnalul în România ca nu stiu eu ce se auzea de snapdragon în România ca cică nu ar prinde calumea 4g (dacă nu ma insel). Insa, dacă inelul și multe alte telefoane care vin în toată lumea, inclusiv România u snapdragon nu au probleme, înseamnă că și Samsung-ul care vine cu snapdragon nu ar trebui sa aibă probleme pentru ca nu sunt diferite fabrici de procesoare snapdragon organizate pe state, o singura fabrica este și este pentru toți, pentru orice telefon.
Si eu știam ca snapdragon-ul este mai bun ca la alte telefoane vedeam foarte mare diferență între exynos și snapdragon, dar la s21 pentru prima data nu am mai văzut asa de mari diferențe, mai chiar deloc și mai ca ma pacalea sa merg pe exynos din nou.
Din nou pentru ca eu acum am un s20 plus cu exynos, dar nu o sa mai fie prea curând pentru ca plănuiesc un s21ultra și as vrea varianta snap. De asta eram curios.
Merci de răspuns.
Chiar, ai punctat bine, ca eu cică ma uitam la alte telefoane dar tot Samsung erau.
Trebuia sa ma uit la alte FIRME de telefoane.
Si asa poate vedeam faptul ca de fapt snapdragon este mai răspândit fata de exynos.
Asa uitandu-ma doar la Samsung, clar, la Samsung este exynos răspândit, dar luate la nivel global toate firmele de telefoane în parte, da, snapdragon-ul este mai răspândit.
Funda.

| catalin542000 explică (pentru NLS):

Si da, exynos este procesor propriu Samsung. Este al lor, propriul lor procesor.
Oarecum era și logic ca nu am sa găsesc exynos pe alte telefoane de la alte firme decât Samsung.
Dar mmna, se pare ca m-am gândit mult.
Foarte mult?

| NLS a răspuns (pentru catalin542000):

Am uitat de Google Pixel, vin tot cu SnapDragon.
Si Huawei P50, care va fi lansat luna aceasta daca se tin de cuvant, va avea tot SD888 (o varianta speciala, doar cu 4G, produsa pentru ei. Va exista probabil si o varianta Pro sau Plus, cu ultimele procesoare Kirin 9000, pe care le mai au pe fundul sacului. Altele nu mai au voie sa produca, cel putin pana scapa de intrtdictiile SUA).

ASUS, Razer, Lenovo - altii de care uitasem.

| NLS a răspuns (pentru catalin542000):

Dintre cele doua, Snapdragon e mult mai raspandit.
A fost folosit de LG si HTC (care s-au lasat de meserie),
E folosit pe smartphone-uri Nokia, OnePlus, Xiaomi, Vivo, Oppo, Sony, Motorola, Samsung, si multe alte branduri.

Exynos il gasesti doar pe Samsung.

Dintre cele doua, 888 e mai rece si consuma mai putin curent, adica te tine bateria putin mai mult.

Si din cate stiu, doar intr-un test a scos exynos 2100 mai mult, test posibil platit de Samsung sa mai linisteasca haterii.
Imaginea Exynos a scazut foarte mult in ultimii ani, fiind cu pana la 30% mai slabe decat Snapdragon, si incalzindu-se mai tare.
Insa Samsung vindea cele doua variante la acelasi pret.

Ca unul sau altul scoate cu 3-4 FPS mai mult intr-un anumit joc, e total irelevant, pentru ca intr-un alt joc optimizat diferit, va castiga celalalt procesor 4 frame-uri.