| Advvrt a întrebat:

Am o intrebare pentru utilizatorii de iPhone. Cam cat va tine bateria daca telefonul are 89% battery life? Mie mi-a scazut la 54% in aproximativ 2 ore in care l-am folosit incontinuu.

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Bateria tine de regula cam la fel la majoritatea telefoanelor, asa ca nu te gandii ca sunt care te tine zile folosind telefonul ore in sir.Si n-are a face 89% cu cat tine incarcata odata.Aia arata ca bateria mai are de trait procentul ala nu ca te tine o zi sau doua.
Sa stai pe telefon 2 ore incontinuu, sincer ma depaseste, nu stiu ce faceti voi pe telefoane.
Daca e sa stau pe net imi iau laptop sau calculator si stau si eu ca oamenii.Telefonu este sa vorbesti cu cineva, mai cauti una alta cand esti pe afara, dar nu ore in sir.
Ca tea tinut in 2 ore jumate e f bine, daca folosesti intens telefonul atunci trebuie sa ai si masina, sau ia-ti o baterie externa.

| halogen001 a răspuns:

Am inteles ce vrei sa zici. Ai vrea sa stii cand va va fi nevoie sa iti schimbi bateria cu una noua.

89% battery life inseamna un acumulator aproape nou, deci 400 de incarcari ramase, incarcat o data pe zi = 1 an. (365 zile)
Normal ca tine si mai mult de 1 an. Apare doar o scadere a capacitatii si ajunge sa aiba 80% din capacitatea initiala.

Daca ma multumesc cu 70% din capacitate am pana la 700 incarcari de la 25% la 100% ceea ce inseamna 2 ani

Daca ma multumesc cu 60% din capacitate am pana la 900 incarcari ceea ce ar insemna aproape 3 ani.

Asta am dedus din figura 6 de aici http://tinyurl.com/ybf9p22o
How to Prolong Lithium-based Batteries
combinat cu http://support.apple.com/en-us/HT208387 unde spune ca dupa 500 incarcari bateria are 80% capacitate:
"A normal battery is designed to retain up to 80% of its original capacity at 500 complete charge cycles when operating under normal conditions."

Durata de viata a bateriei depinde de temperatura bateriei, de starea de incarcare la care se afla, de numarul de incarcari. Cand sta incarcata 100% si la temperatura ridicata isi pierde din capacitate. Cand sta la 50% suporta mai bine caldura. La fel si incarcarile complete de la valori mici apropiate de 0% pana la 100% scad capacitatea bateriei. Ideal ar fi sa se foloseasca la temperaturi scazute si incarcarile si descarcarile sa nu fie totale, de la 0 la 100 ci sa fie intr-un interval mai mic centrat in jurul valorii de 50%. In practica lucrul asta nu se intampla si atunci durata de viata va depinde de modul de utilizare, de modul de incarcare si e greu de estimat.
Pentru a mentine capacitatea, e bine sa nu fie lasata bateria sa se descarce sub 15%, sa nu stea telefonul la caldura. Caldura are cel mai puternic efect de imbatranire a bateriei si e greu de controlat. Nu poti tine telefonul la frigider, dar macar sa nu stea la soare sau langa surse de caldura. In rest, nu ai ce sa-i mai faci, il folosesti la maxim si cand nu mai tine destul curent trebuie schimbata bateria.

| al0o0o0 a răspuns:

Depinde de iPhone-ul pe care il ai, nu m-am gandit niciodata sa monitorizez cat mai tine, dar cam 6-8 ore de stat pe el incontinuu.Mentionez ca am battery health-ul la 84%