| Kamelia95 a întrebat:

Salut.Am si eu o intrebare.Tocmai mi am achizitionat un LG optimus l7, insa am o mica problema cu el.Numi citeste nici cablu de date, nici incarcatorul.Ce ar putea fi? Mentionez ca nu are cartela in el.

Răspuns Câştigător
| panther2007 a răspuns:

Ba ai asa ceva la setari
Te duci in setari
daca nu ai rubrica optiuni dezvoltator in meniul setari
atunci intra rubrica aplicatii
acolo ai rubrica dezvoltator
intri in dezvoltator si bifezi DEPANARE USB
Dar degeaba faci acest lucru telefonul tau are o problema
sunt doua probleme la mijloc iar una dintre ele e problema telefonului tau, dar hai sa iti spun problemele posibile.
1 E posibil ca rom-ul tau(android) sa nu fie instalat asa cum trebuie sa sa omita anumite certificate inclusiv nerecunoasterea cablului de date sau a incarcatorului, asta se poate repara cu o schimbare de rom.
P.S ma indoiesc ca un producator precum este LG ar face o astfel de greseala dar orice este posibil si asta pentru ca la noi telefoanele sunt desigilate de catre operatorii de retele mobile pentru a le bloca sau a pune un soft aparte cu emblema lor(exemplu Vodafone care face acest lucru personalizand rom-ul)
2 Posibil ca telefonul tau sa aiba o problema la placa de baza si astfel nu iti functioneaza mufa de incarcare
Asa ca eu iti recomand sa te duci cu telefonul in magazinul de unde l-ai achizitionat(iti poate schimba pe loc telefonul daca nu ai mai mult de 3 zile de la achizitionare) sau sa il duci la garantie!

9 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU are rost să "încerci" diverse chestii, mai bine mergi cu el la magazinul de unde l-ai cumpărat - ai Garanţie!

Toate cele bune.

| Kamelia95 explică (pentru bursuc001):

E un pic mai complicat.Eu am cumparat telefonul de la altcineva, iar garantia nu e pe numele meu, si telefonul aste cumparat de la un magazin din alt oras. Oricum m-am interesat si reparatia costa 40 de lei.Se rezolva.Ms oricum :*

| bursuc001 a răspuns (pentru Kamelia95):

Cu plăcere!

O zi frumoasă.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Pune cartela și vezi apoi.
Pa, pa.

| alexs99 a răspuns:

Pentru a-ti citi cablul de date si incarcatorul trebuie sa intri in setari aplicatii, apoi la ''dezvoltare'' si sa activezi ''depanare USB''.

| EuAli a răspuns:

Du-te cu el la garantie

| catalinmobil a răspuns:

Dul inapoi de unde l-ai cumparat si spune-le de problemele pe care le aicu mobilul merge 100% (fundita te rog!)

| iesiacasa a răspuns:

Buna kamelia incearca sa intri la setari, dezvoltare apoi activrzi depanare usb. daca nume merge dul la un service

| Kamelia95 explică (pentru iesiacasa):

Nu am asa ceva la setari.crying(

| panther2007 a răspuns (pentru Kamelia95):

Ba ai asa ceva la setari
Te duci in setari
daca nu ai rubrica optiuni dezvoltator in meniul setari
atunci intra rubrica aplicatii
acolo ai rubrica dezvoltator
intri in dezvoltator si bifezi DEPANARE USB
Dar degeaba faci acest lucru telefonul tau are o problema
sunt doua probleme la mijloc iar una dintre ele e problema telefonului tau, dar hai sa iti spun problemele posibile.
1 E posibil ca rom-ul tau(android) sa nu fie instalat asa cum trebuie sa sa omita anumite certificate inclusiv nerecunoasterea cablului de date sau a incarcatorului, asta se poate repara cu o schimbare de rom.
P.S ma indoiesc ca un producator precum este LG ar face o astfel de greseala dar orice este posibil si asta pentru ca la noi telefoanele sunt desigilate de catre operatorii de retele mobile pentru a le bloca sau a pune un soft aparte cu emblema lor(exemplu Vodafone care face acest lucru personalizand rom-ul)
2 Posibil ca telefonul tau sa aiba o problema la placa de baza si astfel nu iti functioneaza mufa de incarcare
Asa ca eu iti recomand sa te duci cu telefonul in magazinul de unde l-ai achizitionat(iti poate schimba pe loc telefonul daca nu ai mai mult de 3 zile de la achizitionare) sau sa il duci la garantie!