| Sandu3 a întrebat:

Salut.Am telefon cu Android 11 din fabricatie.Conform producatorului(Nokia)beneficiaza de doua updateuri la Android 12 si Android 13 pe care le poate primi si instala.Deja ma atentioneaza ca pot trece la Android 12. Pot exista riscuri daca trec de la un Android la altul? Mi-a spus cineva ca ar fi bine sa imi fac un beck up la toate datele dar nemaifacand asa ceva pana acum(sa trec de la o versiune de Android la alta)nu stiu sa fac aceasta salvare de date.Ma poate ajuta cineva? Gasesc in telefon optiunea asta inainte de a ma apuca sa trec la Android 12 si apoi la 13?

4 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Eu cumpar de mult numai Nokia (HMD). Poti sa-i faci upgrade linistit, nu va deveni mai lent. Iar aplicatiile si datele se pastreaza 100%. Singura aplicatie care la mine nu merge pe Android 14 e zxing bar scanner.

| Hyperion7 a răspuns:

Daca ai un PC,foarte bine,pur și simplu copiezi datele de pe telefon,pe PC.
Daca nu ai PC,ia-ți un card SD și le transferi direct acolo(mai ales daca ai poze, contacte etc etc)
Oricum, rare ori se întâmplă să pierzi datele după o actualizare majoră! Eu de când îmi tot actualizez telefoanele, niciodată nu am pățit sa pierd datele.
Acum na, cam alea ar fi variantele.
Succes!

| Sandu3 explică (pentru Hyperion7):

Si aplicatiile trebuie instalate din nou, sau ele raman asa cum sunt acum in telefon? La tine cum a fost?

| Hyperion7 a răspuns (pentru Sandu3):

Totul rămâne la fel, atât doar că se schimba panoul de notificări (android 12 vine cu mici schimbări de interfață), dar aplicațiile și conținutul telefonului rămâne același!