Scoti cardul SD din telefon si il conectezi la un laptop/PC, la PC intr-un cititor de carduri la laptop direct in cititorul integrat de carduri.
Salvezi pe PC /laptop ceea ce te intereseaza de pe card SD si apoi dai format la acel card, pe PC il vezi ca si un hdd extern de exemplu.
Cand vei pune cardul inapoi in telefon este posibil sa trebuiasca sa il formatezi intern iar ca sa il poata citi.
Sa il formatezi in exFAT si nu FAT32, intrucat fat32 nu stie mai mult de 4Gb per fisier!
De rezerva pe PC/Laptop cand faci acel backup cu fisierele de care spuneam mai sus sa salvezi provizoriu si acea copie a sistemului de care zici-acei 7 MB, e posibil sa ti-o ceara cand bagi inapoi cardul in telefon, daca nu o cere o poti sterge apoi de pe PC/laptop.
Eu nu am reader, am adaptorul care vine la pachet cu micro SD pentru o mufa speciala. Cum fac atunci?
Nu e nici o problema. Acolo isi salveaza telefonul fisierele temporare de sistem, eventual si unele aplicatii care stiu sa salveze pe card. Odata ce il scoti din telefon si il pui intr-un reader la un calculator, de exemplu, o sa poti sterge linistit.
Nu dar ieri cand l-am sters din nou avea 7 GB
Oricum,sunt niste date irelevante, dar sistemul le stochează că asta trebuie să facă el, dar na
Acel fișier se creează automat, împreună cu altele, de exemplu LOST.DIR etc. Îl poți lăsa așa, deoarece nu are cu ce să te încurce, iar dacă folosești cardul în alte dispozitive poți șterge fișierul lejer.