| DenisIonut01 a întrebat:

Salut, care din astea 4 telefoane dupa parerea ta este pe locul 1 si 2? Xiaomi 11t pro, xiaomi 12, s21 fe, Motorola edge 30 pro.

Răspuns Câştigător
| literallythesamebruh a răspuns:

Mulți,din reflex probabil, pun Motorola pe locul 1 datorită specificațiilor care,sincer să fiu,și pe mine m-au impresionat. Însă, după părerea mea, nu cred că vei găsi la un telefon Motorola fidelitatea pe care ți-o oferă un Samsung sau un Xiaomi de exemplu. Plus că procesorul are grave tentative de a încinge telefonul și, automat, a-l înfrâna, asta fiind valabil și la Xiaomi 12. Dacă ar fi să aleg telefonul deoarece vreau să îl țin pe o perioadă de mai bine de 2 ani, aș merge pe Samsung. Pentru performanțe bune și soft optimizat (nu cum îl desconsideră cei care și-au luat un Xiaomi acum 2 ani cu Miui 12), clar aș lua Xiaomi 12. Pentru un buget mai restrâns aș merge pe 11T Pro, iar pentru specificații, fără să am vreo probabilitate despre fidelitatea telefonului, iau Motorola. Dar pe locul 1 pun Samsung, deși sunt deținător de Xiaomi.

| DenisIonut01 explică (pentru literallythesamebruh):

Îți foarte mulțumesc pentru răspuns, ai dreptate, plus ca Motorola are protectia de ecran slaba și învechită, insa cred ca raman la Xiaomi 11t pro deoarece Samsung am tot avut de la s2 toate s-urile pana la s10 plus in prezent, pe langa asta acel fe mă dezamăgește un singur lucru, ca are doar 6gb ram...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DenisIonut01):

Gorilla Glass 3 o fi invechita, dar slaba nu e absolut deloc. Dimpotriva, chiar e superioara variantei 5 din unele puncte de vedere (vezi aici - https://c.realme.com/in/post-details/1114936210645581824). In alta ordine de idei, iei o carcasa ca lumea sau pui o folie 9H si aia e.

| DenisIonut01 explică (pentru GabiDumitrescu):

Asta nu am stiut, am crezut ca, cu fiecare numar evoluat e tot mai buna si de la asta... Mersi

26 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ar cam fi Motorola. Dar prea putin.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ca posesor de Xiaomi 10T Pro pot sa iti spun fara urma de indoiala ca primul din gasca asta, per total, e Motorola. Motivul e unul foarte simplu, si anume softul. Xiaomi sunt telefoane foarte misto facute, cu specificatii peste pretul la care se vind, insa softul e execrabil. S21 FE e okeiutz, insa nici cu spanacul ala de la soft de la Samsung nu mi-e rusine de infect ce e, iar ca pret/specificatii e peste Xiaomi si Motorola. Practic, dai un ban in plus doar ca scrie Samsung pe el. Daca il prinzi la un pret excelent, merita (de exemplu mi-am luat de curand masina de spalat Samsung, dar de la 2799 am prins-o cu 1749 - cu o reducere de genul asta merita si un S21 FE, dar nu la pret intreg sau un amarit de 10% discount).

| Danny28 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Încercă să pui Xiaomi.eu sau custom rom dacă te pricepi.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Danny28):

Depinde de model. Uite, pe Mi A1 am pus o gramajoara de ROM-uri interesante, inclusiv Android 11. 12 urmeaza mai acusi, cand o mai desprind pe fiica-mea de telefonul ala.Pe Mi 10T Pro inca nu pun nimic, pentru ca e telefonul de baza si am aplicatiile de banking si altele importante. Vezi aici cateva ROM-uri misto in actiune pe Mi A1 - https://www.youtube.com/channel/UCdEAwcucDxtQfHGHEMrS4Ig/videos

Eu doar ce am pus ieri Xiaomi.eu pe un Mi 11 5G și nu am probleme cu aplicațiile bancare. Se instalează cu un script din Windows și nu ai nevoie de custom recovery.

Link pls? Daca avem telefoane luate din Europa, oricum avem ROM-urile oficiale europene.

| DenisIonut01 explică (pentru GabiDumitrescu):

Se poate pune custom rom pe telefoanele Xiaomi?

| DenisIonut01 explică (pentru Danny28):

Pai eu stiam si am făcut instalări pe modelele Samsung dar nu stiam ca si pe Xiaomi se poate. si poti sa te întorci la softul original? Ma gandesc ca pierzi garanția

| Danny28 a răspuns (pentru DenisIonut01):

Lejer

| Danny28 a răspuns (pentru DenisIonut01):

Pierzi garanția dacă mergi în service cu el și văd ăia că ai custom rom. Dacă instalezi softul original nu ai pierdut garanția.

Link-ul este xiaomi.eu

| RxTx a răspuns (pentru DenisIonut01):

Da se poate dar aceasta procedura este cam secreta sunt pe aici oameni care sriu si oot care fac asta zilnic
Doar ca ei spunca ei din asta traiesc ca nu stiu de cat un program sa dea scolo next next finish si nu orea vor sa spuna detalii
.se cheama ceva cu firmwork.
Daca găsești da-mi si mie linkul ca eu am facut o data la un telefon dar au trecut multi ani si am uitat
Am pus Ubuntu pe el

Pai acolo ai ROM-uri cu MIUI, din ce vad. Ce e asa de special la ele?

| DenisIonut01 explică (pentru RxTx):

Oh da, si eu am fost curios acum anii de zile sa pun Ubuntu pe un Samsung, antunci cand aparuse varianta mobila. Nu ma pricep la Xiaomi, credeam ca doar pe Samsung poti pune custom rom, mersi de raspuns

| DenisIonut01 explică:

Va mulțumesc tuturor de răspunsuri, Motorola a picat pentru ca am înțeles din multe parti ca se încălzește foarte mult si scade performanta din cauza procesorului care este si pe Xiaomi 12 asa ca au cazut amandoua. Samsung a cazut pentru ca detine doar 6gb ram si mi se pare putin pentru viitor, am ales Xiaomi 11t pro, momentan sunt mulțumit de el.

| NLS a răspuns (pentru DenisIonut01):

Eu am ales Realme GT2 Pro, dar daca as fi ales 11T Pro, as fi eliminat bloatware-ul (in special de la Xiaomi).
Minimal ADB and Fastboot 1.4.3 instalat pe un PC/laptop, la care conectezi telefonul, dupa ce activezi USB Debugging.
Numele aplicatiilor care se pot dezinstala in siguranta le am eu daca doresti, am testat (am avut un Redmi 9T, si inca 3 Xiaomi asemanatoare cumparate, pentru diferiti membri ai familiei).
Nu e vorba despre cresterea performantei telefonului, ca 11T Pro "are de unde", cat mai ales despre intimitate, eliminarea reclamelor si extinderea autonomiei

| DenisIonut01 explică (pentru NLS):

Iti multumesc de raspuns, inca nu accesez acele lucruri caci am garantie si inca nici nu simt nevoia. Oricum sunt un pic dezamagit de Xiaomi referitor la bug-uri, in bara de stare eu aranjez butoanele wi-fi, bluetooth etc intr-un fel si apare brusc o iconito (apel wifii) care imi schimba ordinea aranjata, rezolvarea a fost sa duc butonul wifi mai in spate dar incomod, alt bug este cand joc tft (teamfight tactics) are momente cand ating de 3 4 ori sa ia comanda, ca si cum s-ar dezactiva touch-ul, pe tiktok sunt clipuri in care textul nu incape complet pe ecran, blitul il are acolo dual dar la, lanterna se activeaza doar jumatate. Dupa mine nu l-as mai fi luat! partea buna la el este ca are incarcarea rapida, poze bunicele, de auzit se aude destul de ok si procesorul si ramii in rest la soft lasa de dorit.

| RxTx a răspuns:

Eu am avut multe trlefoane in ultimii 10 ani de pe la toate firmele
VONINO
Miui
Xiaomi Motorola Blackberry
Huawei

Dar pana la urma am ajuns la concluzia ca doar Samsung merita sa dai banii pe el daca are camera peste 16MP

In resr toare celelelalte mau suparat cu cate ceva si mi-au pierdut zile din viata mea

La multe nu segaseste husa altele au ecranul foarte fragil si se sparge o data pe saptamana

| anonim_4396 a răspuns (pentru RxTx):

Ieftinituri

| DenisIonut01 explică (pentru RxTx):

De asta îmi este si mi-e frica, as fi ales Motorola dar are protectia veche rau gorila glass 3...
Ma gandeam la Samsung dar tot Samsung am avut de la s2 la s10 plus in prezent, plus ca acel fe are doar 6gb ram...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Motorola. Stiu fiindcă toată familia are.

| DARLINGx a răspuns:

Xiaomi 11t pro