Daca au putut pune baterii de 2000-3000MAh in niste telefoane de 6-7mm grosime eu zic ca e ok.
Pentru ca pe vremea telefoanelor cu butoane aveai procesoare de maxim 300 mhz, abia mai tarziu au venit telefoane cu butoane cu procesoare de pana la 1ghz, ecranele iar, cu rezolutii de 240x320 sau chiar mai mici, de 2.8 inch sau chiar mai mici, ce functii aveau? Mergeau pe semnal 2g si unele pe 3g, gps? cine avea telefon cu butoane cu GPS n-avea hartile deci nu-l folosea (am avut un Nokia 6110 navigator si stiu ce zic), intr-adevar iti cumparai in 2008 un Nokia cu symbian si in 2013 inca mergea perfect si aveai un fel de smartphone mai 'prost' si mai greu de folosit, cu butoane.
In ziua de azi avem telefoane cu rezolutii a ecranelor precum televizoarele alea scumpe, procesoare cu 8 nuclee de 2. x ghz, lumea vrea telefoane subtiri deci baterii de pana in 4000mAh (un Nokia d-ala vechi avea baterie de 800 mAh sau 1500 mAh pe alea bazate, Nokia e63, am avut, tinea bateria cateva zile bune cu apeluri net si toate cele) Iar, un smartphone il folosesti altfel, net mai mereu, daca ai folosi un smartphone la fel de mult cum foloseai un telefon vechi ti-ai da seama ca si la smartphone tine bateria, pana si 2-3 zile, cu indulgenta, insa nu se aplica la toate (zenfone 2, am avut, umblam cu bateria portabila dupa mine mereu)
In vara cand telefonul actual (zenfone 3) a avut probleme si l-am trimis la garantie de 2 ori (o luna fara el in total) am fost nevoit sa folosesc un Microsoft Lumia 640, la telefonul ala bateria m-a tinut cel mai mult 3 zile pentru simplul fapt ca windows phone e limitat, nu prea are cine stie ce aplicatii si alea ce le are sunt meh comparativ cu versiunile pentru Android asa ca il foloseam strict pentru lucruri importante, nu mai pierdeam timpul pe net, Youtube, 9gag si alte aplicatii.
In ziua de azi mai e si treaba cu 'planned obsolescence' adica lucrurile sunt facute sa se strice/invecheasca mai repede decat ar trebui.
Apple facea treaba asta, momentan n-o mai prea face, iphone 4 si 4s sunt cele mai bune exemple, ultimele versiuni de iOS le-au distrus viteza.
In ziua de azi e tot pe baza de software dar vedem asta la androide in special, am avut un Zenfone 2 cu 4 gb RAM, acum am un Zenfone 3, tot cu 4 gb RAM, la Zenfone 2 nu reuseam sa umplu RAM-ul, oricate aplicatii deschideam nu reuseam sa-l ingreunez, acum cu Zenfone 3 am Android 8, pe celalalt aveam 5.0 dupa care am trecut la 6.0 dar tot asa, era imposibil de pus in genunchi dpdv al RAM-ului, pe zf3 in schimb, e suficient sa am toate aplicatiile uzuale instalate in curs de functionare cum functioneaza ele in fundal la toate telefoanele si sa deschid vreo 2 aplicatii, Facebook si inca ceva, deja dupa ceva timp parca da sa gafaie, cu 4 gb RAM, pentru simplul fapt ca mai nou sunt telefoane cu 6 gb RAM si producatorii trebuie sa te convinga cumva sa faci upgrade la un telefon mai performant, cu mai mult RAM, fac androidul sa manance RAM la greu, in felul asta mai ramane putin disponibil pentru alte aplicatii si bam, telefonul se misca greoi, in medie am cam 1 gb RAM liber mai mereu, pe zf2 aveam mai mereu 2 gb RAM liberi si foloseam aceleasi aplicatii. Aplicatiile devin din ce in ce mai flamande de resurse, am un xperia M pe Android 4.1, pe aplicatiile de baza zbarnaie, google chrome pe versiunea aia antica zboara pe toate site-urile, pe vechitura aia cu 1 gb ram, cum i-am facut update la chrome sa vezi cat stau dupa el sa incarce ceva, la fel si aplicatiile de baza, daca le folosesc pe versiunile de baza merg perfect, daca le fac udpate gata, se misca de zici ca-i melc.
Cea mai buna strategie este sa-ti cumperi un Oneplus, ultimul model disponibil, imediat se lanseaza 6T, iti cumperi acel 6T si imediat inainte sa se lanseze 7 il vinzi, se lanseaza 7, mai pui inca vreo 300 de lei 400 maxim si iti iei 7 si tot asa, odata pe an dai 300-400 de lei si ai mereu ultimul telefon si stii ca nu vei avea probleme cu acest 'planned obsolescence' sau poti pur si simplu sa tragi 4 ani de un flagship, flagship-urile duc in general 4 ani fara probleme, med end-urile duc 2-3 ani, uneori duc si 4 dar nu la fel de bine precum flagship-urile...
Presupun ca te referi la telefoanele vechi cum erau cele precum Nokia 3310. Problema este ca da, acela era un telefon, adica tot ce puteai face cu el este sa suni, poate un joculet si mesaje. Telefoanele de astazi sunt mai aproape de a fii calculatoare.Au in interior procesor (unele cu 8 nuclee), rami, etc.Au si un sistem de operare complex si un ecran mare.Toate acestea consuma extrem de mult curent (mai ales ecranul ).Cat despre faptul ca toate se blocheaza dupa in timp, asa e cu tehnologia. Aplicatiile de pe telefoane devin din ce in ce mai complexe.De exemplu watssapp care initial avea 5MB putea merge pe orice telefon cu Android si astazi e mult mai complex.Asta e doar un exemplu dar cam toate aplicatiile sunt asa si cam te fortea in mod indirect sa iti schimb telefonul fiindca procesorul/rami nu mai fac fata la asa aplicatii complexe.
Simplu prea multe aplicări jocuri toate consumă prea mult bateria inainte naveai jocuri aplicări peste aplicări minute asa mukte sa vb ca acum si lista poate continua
E normal sa nu mai tina asa mult, deoarece telefoanele tot devin mai subtiri si e normal sa nu mai poata asa mult producatorii sa ascunde bateriile ex: Chiar daca bateria are 3000mAh peste 1 an e posibil sa mai ramana decat 2800mAh iar la asta ma refer in special la Iphone-uri, dar macar la Android pentru putini bani ai un Fast Charge la Iphone trebuie sa dai 40 de milioane pentru asa ceva.
Pentru ca aplicatiile din ziua de azi consuma mai multa baterie si din cauza branduri-lor care vor sa isi faca telefoanele cat mai subtiri. Daca ar fi toate ca note 7 cu baterie mare si subtiri atunci ar exploda fiecare buzunar pe care il vezi pe strada
In mare nu am un raspuns care sa te lamureasca, dar daca le-ar face perfecte nu ar mai putea sa-si vanda piesele care sunt destul de scumpe... Un produs facut perfect inseamna faliment garantat.
Ionut203445325783168323565332234567 întreabă: