1. NU
2. 5 lei https://www.emag.ro/......terie+9v/c
3. zero
trebuie sa intelegi un lucru absolut simplu: o baterie de laptop e formata din 3-5 elementi care sunt legati in serie ca sa genereze 3-5V... daca bagi fortat curent extern in baterie tot ce poti sa fac e sa arzi circuitul intern al bateriei, ca in elementi nu poti baga curent daca unul singur e complet dus si nu mai face nici un fel de conductivitate electrica (lucru foarte probabil la o baterie complet moarta)
deci, ca sa faci ceva ar trebui sa bagi curent separat in fiecare element (care implica demontarea bateriei prin rupere, toate sunt lipite)
poate solutia cu inghetat-ul sa mearga, dar eu nu as avea curaj sa o bag in telefon, direct, ci ar trebui sa ai incarcator separat (care incarca numai bateria) si aparat de masura sa vezi ca bateria a luat curent
insa cauta modelul tau de telefon urmat de "baterie" pe eMAG, sunt sanse sa gasesti, iar daca bateria e demontabila (telefonul e asa de vechi) sa te coste un 30-70lei
Înainte de orice, încearcă sa lași telefonul la încărcat peste noapte, chiar dacă nu încarcă. S-ar putea ca dimineața sa ai o surpriza plăcută.
De ce nu i schimbi pur și simplu bateria? Nu e așa scumpa mai ales dacă telefonul e vechi. Daca intenționezi sa l folosești eu cred ca merita 50 60 de lei pe o baterie.
Sa mergi la un magazin care comercializeaza baterii pentru telefoane. Cu bateria veche. Costa in jur de 40 de lei, functie de telefon. Ca nu spui ce telefon este.