De obicei microfoanele au o membrana subtire care oscileaza mecanic ca urmare a vibratiilor aerului. Acea membrana ar putea fi deteriorata de un pistol cu aer comprimat si atunci microfonul respectiv nu mai functioneaza si trebuie schimbat la un centru de reparatii telefoane. Telefonul are de obicei 2 microfoane si atunci cand se da pe speaker, probabil ca foloseste celalalt microfon din partea de sus. Deci daca se aude cand telefonul e pe speaker inseamna ca microfonul de sus merge, iar cel de jos nu mai merge si trebuie schimbat. Tot ce am spus aici e doar deductie logica, pentru ca nu am verificat practic cum functioneaza microfoanele cu speaker si fara speaker. Prin urmare cam asa ceva ar putea fi, iar folosirea aerului comprimat pare a fi cauza defectiunii.
Mai exact ce telefon din seria Galaxy A? Am avut pana recent un Galaxy A50 si avea exact aceeasi problema. L-am desfacut, i-am schimbat placuta ce continea mufa de incarcare si microfonul si problema s-a rezolvat. De reparat nu se repara greu, dar ai nevoie de rabdare.
Aia sa ma auda ce vorbesc
Cu suflatul, lucru bun nu faci. Uneori tine figura cu un ultrasonic cleaner (ceva aplicatii free pe net, bune de curatat atat casca cat si microfonul daca e langa speaker, tine figura la praf si la apa, insa imediat). A doua metoda, se face in service-urile GSM, da cu oarece spray antioxidare.