| vass19 a întrebat:

Salut, mi-am pus o folie de protectie de silicon si daca apas putin mai tare imi ramane un șanț mic si nu se niveleaza in timp, ramane. Dupa o perioada de folosire s-au tot facut urme si are un aspect cam neplacut. Cum as putea sa o nivelez sa nu se mai vada urmele respective?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Nu ai cum, doar prin schimbare (daca te deranjeaza).
Daca schimbi folia, schimb-o pe una de sticla, chiar daca te costa un pic mai mult. Folia de sticla este insa mai rigida si nu face asemenea deformari.
Ai grija sa folosesti si o husa de protectie, preferabil cu inchidere magnetica a capacului, ferindu-ti telefonul de distrugere mecanica (la lovire sau cadere).

| vass19 explică (pentru Bula):

Oh sad chiar aveam sperante ca o pot repara cumva, folia de sticla cu toate ca este rigida si absoabe socurile de la lovituri sa nu crape ecranul, se rupe foarte usor si ai senzatia ca ti s-a spart telefonul, se intampla mai ales pe margini, am vazut la foarte multa lume si toti s-au plans de probmela asta, ca protejeaza telefonul dar se strica foarte usor chiar daca doar tii telefonul in buzunar, folia de silicon este foarte buna, flexibila si nu face fisuri, singurul dezavantaj este ca ti se scufunda degetul cand butonezi si raman urme, dar rezista mult mai mult.

| Bula a răspuns (pentru vass19):

Folia de protectie are menirea sa preia socurile si solicitarile mecanice, preluandu-le in locul ecranului (pana la o limita).
Este adevarat ca folia de silicon sau de plastic este mai elastica si nu se sparge ca ceea de sticla, dar are si neajunsul de a se deforma si plastic (nu are elasticitate, revenire perfecta).
Tu decizi ce folie vrei sa folosesti, luand in calcul caracteristicile pozitive, dar si negative, dupa caz.
Important este sa-ti apere ecranul telefonului, care este mult mai costisitoare decat o folie, chiar si de sticla.
Daca tii telefonul in buzunar, husa protectoare (cu tabla de otel in coperta) fereste telefonul si in buzunar sau in caz de cadere /lovire etc. Deasupra, o asemenea husa deseori este mai ieftina ca o folie de protectie si mareste multiplicat siguranta telefonului.

2 răspunsuri: