| Sandu3 a întrebat:

Salut.Pe vechiul telefon 3G stateam cam tot cat stau acum pe internet evident cu aproximatie si consumam intr-o luna cam 7-8 Gb.Am schimbat telefonul cu unul 4G stau cam tot atat(e doar o chestiune de program sau rutina cum vreti sa-i spuneti)si in ultima luna am consumat 34Gb.Acum ne apropiem de finalul lunii si am deja 21 de Gb.Eu nu stiu sa-mi explic asta.Ma poate lamuri cineva?

5 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Pot fi 2 cauze si anume: internetul de 4G are viteza mai mare, deci este mult mai buna, cand te uitai la ceva pe 3G asteptai pana se incarca, pe 4G astepti mai putini, deci vizitezi mai multe pagini, vezi mai multe clipuri etc, nu minutele conteaza ci timpul de incarcare a paginii de pe net!
- a 2-a cauza ar fi rezolutia: pe telefonul vechi poate aveai rezolutie hd sau poate chiar mai mic iar pe tel. nou ai full hd sau mai mare, ceea ce duce la un trafic de net mai mare!

| Bula a răspuns (pentru lpavel):

Mai este o "chestie": in 4/5G, pachetele de informatii transmise sunt mai mari, chiar daca sunt aproape goale (asemanator cluster-elor de pe discuri, formatate FAT).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numai atât? Dar ce zici de mine 76 GB și încă nu s-a terminat luna.

| Sandu3 explică (pentru anonim_4396):

Esti campion.Acum depinde si pe ce intri.Eu stau mult pe Twitter de exemplu.O retea pe care o iubesc.Pe Facebook mai stau, pe aplicatia Euronews si pe alte aplicatii de stiri sau ziare.Instagram nu am pentru ca nu imi place prea mult.Am o aplicatie de radio desi telefonul meu are radio FM din fabricatie, dar din pacate aplicatia mananca mai multa baterie decat radioul telefonului.Si cam asa strang eu in jur de 30 de Gb.As fi curios pe ce stai tu si strangi 76. Aplicatii mari consumatoare, ma gandesc.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Sandu3):

Am vizionat câteva seriale online și acolo s-au dus GB. Ma rog, ca traficul de internet la mine este nelimitat. Apoi pe 15 a lunii s-a lansat un joc care in total ocupa 8 GB, cam tot atâtea date a trebuit sa descarc. În rest mai stau pe YouTube in video shorts. Online în joc, asta nu știu cât consuma în medie. Astăzi s-au făcut 82 gb.