| Anaconda123 a întrebat:

Salut, știe cineva vreo aplicație sau joc care să producă net care să îl stochezi în cartelă?
Sau vreo aplicație care permite preluarea internetului wi-fi și stocarea lui pe cartelă

Răspuns Câştigător
| Iunix a răspuns:

Ști ce e ăla internet? Nu e ceva, e mai degrabă o conexiune între mai multe calculatoare, nu poți să stochezi așa ceva. Cât despre internetul de pe cartelă. Tu când vrei să intri pe internet telefonul tău trimite o solicitare prin cartelă către centrală, către serverele celor de la Vodafone, Orange etc. depinde ce cartelă ai. Acolo calculatorul respectiv verifică cât trafic de internet ai, și îți face legătura la internet. Dacă nu ai nici un MB atunci calculatorul respectiv nu-ți mai face legătura la internet, cam la fel e și cu convorbirile. Dacă te întrebi, nr de MB trafic de internet pe care-l ai e înregistrat pe serverele ( calculatoarele ) celor de Vodafone, Orange etc. atunci când încarci. Dacă ai 2000 MB și te uiți la un videoclip pe net de 20Mb, calculatorul marchează că mai ai 1980MB și tot așa.

| Anaconda123 explică (pentru Iunix):

Știu asta, eu mă întrebam doar dacă există vreo aplicație cu care să iei net de pe wi-fi, să îl stochezi pe cartelă, nu e ceva anormal

| Iunix a răspuns (pentru Anaconda123):

Nu poate exista o astfel de aplicație. Pentru o conexiune la internet ai nevoie de un furnizor care să-ți facă legătura la internet și așa ceva nu se face niciodată pe gratis iar cei de la Vodafone de exemplu nu cred că vor face vreodată o aplicație prin care tu să câștigi MB și ei să-ți transfere acei MB pe cartelă, nu or să facă așa ceva pentru că vor pierde bani. Internetul prin wireless... aici vorbim de un cablu din fibră optică ce-ți face legătura la un furnizor și un router, un aparat ce crează o rețea locală pe o suprafață restrânsă astfel încât să te poți conecta la internet de pe mai multe dispozitive în același timp. Din noi, când ești pe wi-fi telefonul tău primește o adresă ip de la router ( 192. XXX.XXX, ceva de genu și la sfârșit cu 001, 002, 003, în funcție de câte dispozitive mai sunt conectate la acel router ). Când intri pe net telefonul tău trimite o cerere către router spre o anumită adresă web iar routerul îți face conexiunea trimițând informațiile paginii web către adresa Ip internă care a cerut acest lucru, tocmai de aceea pot să fie și 10 telefoane care intră pe 10 site-uri diferite prin aceeași conexiune. Deci, accesul la internet se face tot prin intermediul unui furnizor. Pentru orice conexiune la net ai nevoie de un furnizor, un provider care îți face legătura la internet, la o rețea uriașă de servere ( calculatoare ce găzduiesc site-urile web ). Deci, pentru orice conexiune vei avea nevoie de un provider, cineva care să-ți facă legătura la această rețea uriașă și acest lucru nu se face pe gratis.

| Anaconda123 explică (pentru Iunix):

Dar am văzut ca există aplicații care te conectează la rețele proxy de net din alte țări, acum nu știu cât de adevărat este sau dacă funcționează

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Looool, sa stochezi netul in cartela. Looool, ce mai buna gluma de pe TPU de mult timp.

| sorinake a răspuns:

DA!
Nu exista, si nici nu va exista vreodata!