| rumi36 a întrebat:

Salut T. P. U.
Vreau sa imi iau un telefon la mana a 2 a de pe olx care e in stare buna.
Aud peste tot oameni care zic sa nu imi cumpar de pe olx si ca fac o mare prostie ca imi cumpar. Voi de ce credeti ca oamenii spun asta? Am o prietena care si-a luat telefoane toata viata de pe olx si le-a schimbat nu pentru ca au venit ele cu o problema ci pentru ca pur si simplu a vrut un update sau le-a stricat ea.

10 răspunsuri:
| DjSannan a răspuns:

Exista o serie de motive pentru care oamenii pot sfatui impotriva cumpararii de telefoane de pe OLX sau alte site-uri de anunturi. Unul dintre cele mai comune motive este faptul ca produsele pot fi cumparate de la persoane care nu sunt autorizate sa le vanda. Acest lucru poate duce la probleme de garantie, in cazul in care telefonul nu functioneaza corect sau daca apar probleme cu el.

De asemenea, exista riscul de a cumpara un telefon care a fost furat sau care nu a fost inregistrat corect. Acest lucru poate duce la probleme legale daca telefonul este confiscat de catre autoritati.

In plus, exista riscul de a cumpara un telefon care nu functioneaza corect sau care are defecte ascunse. De exemplu, un telefon poate parea ca functioneaza bine la prima vedere, dar poate avea probleme cu bateria sau cu alte componente esentiale. In acest caz, poate fi dificil sa obtineti un ramburs sau o reparatie de la vanzator.

In cele din urma, exista riscul de a plati mai mult pentru un telefon decat ar trebui. De exemplu, un vanzator poate cere un pret mai mare pentru un telefon decat valoarea sa reala, iar cumparatorul poate plati mai mult decat ar fi platit daca ar fi cumparat telefonul de la o sursa mai sigura.

Cu toate acestea, acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care oamenii pot sfatui impotriva cumpararii de telefoane de pe OLX sau alte site-uri de anunturi. Daca alegeti sa cumparati un telefon de pe OLX, este important sa fiti atenti si sa luati toate masurile necesare pentru a minimiza riscurile mentionate mai sus

| Hyperion7 a răspuns:

Eu unul sunt precum prietena ta, am schimbat vreo 7 telefoane, nu c-ar fi defecte, ci pur și simplu simțeam că nu era suficient ceea ce voiam de la telefonul respectiv.
Faptul că oamenii sunt conservatori n-ar trebui sa te influențeze, zic eu
Atât timp cât iei un telefon care are un preț rezonabil fata de prețul lui din magazin (spre exemplu, nu poți lua un S10 cu 500 de lei, fie el și vechi …clar e țeapă aici)
Faza buna e că pe olx ai verificare și dacă crezi că telefonul nu se potrivește descrierii, îl poți returna fără riscuri.
Deeeeci, concluzia e că recomand olx cu condiția să fii vigilent si destul de atent la ceea ce scrie în anunț.
Cumpărături plăcute-ți doresc!

| Simpatic a răspuns:

Pe olx depinde cine vinde, nu toti userii sunt de buna credinta sau altii, nu au cunostinte, eu urmaresc anumite gadgeturi si unii vand vechi generatii la aceleasi preturi cu generatii mai noi, deci nu stiu ce vand, au doar lacomie si nu cunoastere a pietii.

E o loterie, poti da peste telefoane bune cat si peste telefoane cu defecte.

Eu nu zic sa cumperi sau sa nu cumperi de pe olx, trebuie sa te pricepi, incearca sa cumperi de la cineva de incredere, de putin timp exista reputatie si pe olx, cineva care are 100 de calificative BUNE sau EXCELENTE este mai adecvat ca vanzator decat cineva cu 3 calificative BUNE, totusi
Nu te lua doar dupa calificative, daca ai dubii, mergi cu vanzatorul telefonului si fa-i o verificare la un service GSM serios pe banii tai! Daca vanzatorul nu are nimic de ascuns o sa mearga daca o da ca nu are timp sau alt motiv inseamna ca este un tepar.
Si ajungem la urmatoarea mea regula, nu cumpara de la distanta ci doar de la cei cu care te poti gasi fata in fata si poti testa produsul.

Vand pe olx si cumpar de vreo 12 ani, ca numai stiu inainte se numea mercador si tocmai.ro dupa aceea au fuzionat. In acesti mai bine de 12 ani am invatat multe chestii, si crede-ma multi escroci si tepari exista pe net, trebuie doar sa-i depistezi sau sa te feresti de ei.

| helpforyou a răspuns:

Poti sa cumperi de pe OLX, dar trebuie sa fii foarte atent la ceea ce cumperi si desigur trebuie sa cunosti telefonul si sa ai ocazia sa-l probezi. De asemenea recenziile despre persoana care vinde trebuie citite.

| OmBanal33 a răspuns:

Consider ca daca vrei sa iti cumperi un telefon de pe olx, trebuie sa stii la ce sa te uiti, ce sa verifici.
Ultimele 2 telefoane au fost de pe OLX si sunt foarte multumit.

| Fantaspirit a răspuns:

Daca vrei sa îți cumperi un telefon vezi daca are rating excelent sau bun,de pe OLX fiind folosit îl poți prinde bun sau cu defecte ascunse,da a are defecte ascunse nu îți mai primești banii înapoi de obicei,dar sunt unii care au murit bun simț și ți da dar nu trebuie sa te bazezi pe asta. Unii spun că ar fi posibil ca ei sa își fi luat cândva teapa și vor sa te condiționeze sa nu patesti la fel,și eu am cumpărat și în multe cazuri au funcționat fara probleme,am avut de-a face și cu telefoane cu probleme dar am avut noroc că am primit banii înapoi dar astea sunt excepții,cazuri foarte rare. Când îți cumperi de pe OLX îți asumi,de regulă e bine sa te uiți la display și la baterie, sa dai un apel sa vezi cum se aude, sa pui muzica să nu fie probleme cu difuzorul, și să nu aibă delay, lag când intri in aplicații când dai scroll

| Frank51 a răspuns:

De aia se spune pentru că marea majoritate nu se pricepe să verifice niște chestii elementare de soft, sa verifice atent urmele de folosire și se trezesc cu ditai zgârieturile sau telefoane fake. Dacă caști ochii, se observă daca e fake, dacă a fost desfăcut, dacă e zgâriat, dacă are alte accesorii, dacă a intrat la apă, etc...

Totuși, e greu să faci asta, ai nevoie de 3 doctorate.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu este bine sa cumperi aparatura electronica de pe olx, ca nu ai nici o garantie ca vei primi vreun telefon, sau ca este unul functional.
Vrei sa risti?
Este pe pielea ta, ca oricum prietena ta se va bucura daca cumperi si tu unul stricat ca al ei, ca doar nu-i proasta sa-ti spuna ca l-a cumparat stricat, de rusine, asa ca ti-a spus ca l-a stricat ea.

| sierra1 a răspuns:

N-ar fi o problemă de unde il iei atâta timp cât il vezi și-l probezi

| darrio2007 a răspuns:

Asa este, faci o mare prostie.