| EzekelAlex a întrebat:

telefonul meu se incinge foarte repede si chiar te arde daca pui mana pe partea de sub ecran atunci cand ma joc orice joc sau uneori cand stau si vorbesc prin mesaje. Dupa ce se incginge rau de tot telefonul se stinge... Ce pot sa fac sa rezolv problema asta?
Huahwei P8

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Aplicatiile mari consuma mult curent, ceea ce incalzeste si solicita mult bateria, cat si procesorul, mai ales cand este caldura mare. Daca bateria se incalzeste puternic, ea se va defecta rapid si va trebui schimbat.
Insa, in cazul tau, cred ca functioneaza protectia termica interna (al procesorului) care decupleaza telefonul in caz de supraincalzire pentru a nu se defecta.

| EzekelAlex explică (pentru Bula):

Si cum pot scoate aceasta protectie

| Bula a răspuns (pentru EzekelAlex):

Protectia n-o poti scoate, este prevazut si incorporat in telefon (asemanator cu siguranta electrica din casa sau siguranta de suprapresiune la centrala termica).

Ce poti face tu? Simplu.
Opresti toate functiile care nu sunt strict necesare:
- bluetooth
- wi-fi
- date
- camera
Folosesti DOAR ce ai nevoie pe moment, iar dupa terminare le opresti.

De asemenea, folosesti - deodata - doar o singura aplicatie mai mare: jocuri, skype, messenger, Youtube etc, adica toate ce consuma intens resurse si curent din baterie.
Totodata, este indicat sa nu-ti tii telefonul la soare si sa-l folosesti cat mai putin cand este temperatura mare (peste 25 grade).

| anonimg a răspuns:

Ca sa rezolvi problema trebuie sa iti schimbi telefonul mobil cu un altul care are procesor Snapdragon 625 sau mai mult, si de asemenea sa aibă minim 3GB memorie RAM.
Procesorul este acela care se încinge. Si daca nu e un procesor bun -cum am amintit mai sus-, atunci este si normal sa se încingă.
Procesorul si memoria ram sunt cele mai importante componente din telefon. Camera foto /video pe locul doi, si la fel si bateria. Iar u, procesor bun ajuta si bateria sa nu se descarce repede.
Sunt putini oameni care tin cont de, procesor atunci când cumpara un telefon.

| EzekelAlex explică (pentru anonimg):

Am 3GB

| anonimg a răspuns (pentru EzekelAlex):

Aici vorbeste despre o aplicatie care te-ar putea ajuta: https://www.androidro.ro/raceste-ti-telefonul-si-economiseste-baterie/

| Clorox a răspuns:

Nu e o problema, este un sistem de protectie...
Ca sa nu se ajunga la explozia bateriei sau la alte chestii cand telefonul depaseste o anumita temperatura se inchide. Chestii tipice de ''smartphone''.

| Live4Ride a răspuns:

Singura rezolvare este sa il duci in garantie. Telefonul are probleme si se stine pentru ca are protectie sa nu se arta procesorul!