| RazviKO a întrebat:

Salut TPU,
Am o mica nelamurire. Am cumparat un Samsung galaxy s3 de la altex acum 2-3 saptamani, si sunt cam incepator la "smartphone-uri". dar am o mica problema. la "Managerul de activitati" unde iti arata cate aplicatii active ai, ce ai descarcat si cat spatiu de stocare mai ai. si informati despre cati RAM ai. mie imi arata 832 MO. din care tot timpu aprox 500 MO ocupa aplicatiile necesare. dar problema este ca,, in descriere la produs zice ca are 1024 MB de ram http://www.altex.ro/......h-albastru uitati aici linkul de la telefon la altex. si la "Specificatii produs" zice : Memorie
Memorie interna (GB) 16
Memorie RAM (MB) 1024
Capacitate maxima card memorie (GB) 64
iar la mine la managerul de activitatii imi zice 832 MO (la RAM) si 11, 35 GB la memorie interna (totala, nu am 16GB cum e scris la specificatii.)
iar intrebarea mea este,,,, trebuie sa reformatezi telefonul? sau care e problema de imi zice ca am 832 MO (RAM) si 11, 35 GB memorie interna (totala)?

3 răspunsuri:
| M29 a răspuns:

Salut!

Chiar daca in specificatii scrie ca ai 1024MB RAM tu ai disponibil 832 pentru ca restul sunt folositi de sistemul Android, la fel se intampla si cu spatiul de stocare.

O seara buna!

| strangesura a răspuns:

Nicăieri nu vei găsi cata memorie scrie. Este o strategie de marketing ca sa para mai mult, însă nu cei 200mb lipsa sunt ocupați de android. Cei 500 sunt. Nici HDD urile nu sunt exact cât arata, nici stick-urile, cd-urile sau cardurile de memorie

| RazviKO explică:

Voi spuneti ca 200mb sunt ocupati de sistemu Android. dar si din cei 832 MO, 500 sunt ocupati de sistem, aplicatii(harti, tastatura, si altele de la android.) si asta ar insemna ca mai am aprox 350-400 MO liber (RAM)...