anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o nedumerire.

Am un Huawei P9 Lite 2017.

Memoria telefonului este 16 GB... totuși când intru în secțiunea"memorie&stocare" îmi prezintă detaliat în ce fel îmi este ocupată memoria(firmware, aplicații, videoclipuri etc.)

Am decis să adun datele pe care le aveam la dispoziție în final totalul fiind de 12 GB, iar mie îmi spune că am liberi 200 de MB și nu știu de ce.

Așa că aș vrea să mă luminați unde sunt împrăștiați acești 4 GB pe care ar trebui să-i am liberi.

Mulțumesc anticipat!

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru început, cei 16 GB nu sunt disponibili în totalitate. Android ocupă undeva la 4GB (System files).
Încearcă să verifici cu programe de tipul file manager, pentru a nu exista fișiere mari descărcate undeva.
De asemenea, cu programe de tipul CleanMaster poți curăța fișierele nedorite și elibera spațiul necesar pentru telefon.

| TheRealFantasy a răspuns:

Total de acord cu FlorinSim, restul memoriei e probabil ocupat de cache junk, dar ma indoiesc de faptul ca ocupa chiar 4 GB.
Probabil e si o greseala de calcul din partea ta dar sigur poti folosi un program ca sa cureti acel cache junk (fisiere inutile) in schimb nu as merge pe CleanMaster, de preferat ar fi acel cleaner de memorie din telefon sau 360/Avast/AVG fiindca nu mananca atat de mult RAM si nu ocupa asa de mult spatiu.