| Cosmin38384 a întrebat:

Am un p30 lite si l-am scăpat puțin în apă(doar partea unde e camera). Văd că nu are nimic momentan. Ar trebui să mă îngrijoreze ceva?

Răspuns Câştigător
| nicu991 a răspuns:

Daca erai destept stateai in banca ta. Daca te pricepi mai bine in electronica decat mine atunci sa dai "raspuns nefolositor si eronat". Dar din cate se vede in raspunsul tau esti paralel si cu IT-ul.

IP, sau ingress protection, este un standard international pentru clasificarea gradului de etanseitate al anumitor carcase, dispozitive, aparate la praf, contact accidental( in special dispozitivele electrice- ex. prize), contactul cu apa, patrunderea de corpi solizi, definit de catre Comisia Internationala de Electrotehnica in standardul IEC 60509:1989

IPv4=Internet Protocol version 4
IPv6=protocol de nivel internet TCP/IP

5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Daca nu are nimic, nu ar trebui sa te ingrijoreze.

| DaniTDCI a răspuns:

Chiar daca nu e ipv4 sau ipv6, tot are o "mica" rezistenta la apa, adica asta nu inseamna ca il poti arunca de acum in apa, dar nu se defecteaza daca il scapi in apa pentru o perioada scurta de timp.

| DaniTDCI a răspuns (pentru nicu991):

Am văzut acum ca mi-am greșit exprimarea

| nicu991 a răspuns (pentru DaniTDCI):

Daca erai destept stateai in banca ta. Daca te pricepi mai bine in electronica decat mine atunci sa dai "raspuns nefolositor si eronat". Dar din cate se vede in raspunsul tau esti paralel si cu IT-ul.

IP, sau ingress protection, este un standard international pentru clasificarea gradului de etanseitate al anumitor carcase, dispozitive, aparate la praf, contact accidental( in special dispozitivele electrice- ex. prize), contactul cu apa, patrunderea de corpi solizi, definit de catre Comisia Internationala de Electrotehnica in standardul IEC 60509:1989

IPv4=Internet Protocol version 4
IPv6=protocol de nivel internet TCP/IP

| nicu991 a răspuns:

Telefonul tau nu are certificare IP pentru protectie la submersia in apa sau la stropi. Este o probabilitate ca apa sa se infiltreze la componente iar in timp sa le corodeze (in timp).

In situatia expusa de tine, sansele ca apa sa fi ajuns in interior sunt mici.

| StefanE2019 a răspuns:

Eu țin minte că aveam o cărămidă Asus ZenFone Live acum 3 ani, l-am scăpat într-o baltă și după nu avea nimic.
Deci stai liniștit, ăsta al tău ar trebui să fie mai rezistent ca fosta mea cărămidă.