| Maopiscopulesculeandra a întrebat:

Am un Samsung Galaxy J5 (2017) si am memoria ram ocupată 90%.De Ce? Ajutor va rog!
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| TheRealFantasy a răspuns:

Memoria RAM e folosita din cauza aplicatiilor care ruleaza in timp ce tu folosesti telefonul sau chiar si in stand-by.

Poti sa inchizi din aplicatii cand nu folosesti, poti folosi lucruri care ajuta la mentinerea bateriei din a se consuma foarte rapid precum luminozitatea la un nivel mic sau pana la jumatate, oprirea altor servicii cand nu le folosesti (wi-fi, bluetooth, "lanterna", etc.).

O alta solutie ar fi sa mai opresti din animatiile de fundal. Pentru asta trebuie sa deblochezi optiunile de dezvoltator (developer options).
In setari, la "about device/despre telefon" trebuie sa ai acolo ceva ce in engleza e "build number", nu stiu exact cum e in romana. Apasa pe ala de 5 ori si revino in meniul principal de setari. Acolo va aparea o categorie noua numita "Optiuni de dezvoltator sau Developer options" in functie de limba in care gasesti "Window Animation Scale", "Transition Animation Scale" si "Animator Duration Scale", din nou nu stiu exact cum sunt in romana, probabil Scala de tranzitie a animatiilor, ferestrelor si durata animatiilor sau ceva de genul.
Cand dai pe fiecare le poti modifica, le poti opri sau le poti pune "0.5x", in mod normal "din fabrica" sunt toate pe "1".

2 răspunsuri:
| HazelEyes77 a răspuns:

Buna, memoria ram este ocupata, din cauza diferitelor aplicatii instalate. Ca un sfat, dezinstaleaza cateva, de care nu ai nevoie.

| DGanshirt a răspuns:

Memoria RAM trebuie sa fie ocupata...memoria ROM este cea folosita pentru instalarea jocurilor si app-urilor