| AlexRO150 a întrebat:

am un zenfone 5, dupa ce a venit l-am descarcat pana la 0 apoi l-am lasat de 2 ori 12 ore la incarcat, i-am formatat ok bateria?

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu se mai face de mult formatarea aia de care stii tu. Se incarca normal. Nu ai stricat bateria, stai linistit.

Bula
| Bula a răspuns:

Mai nou nu se "recomanda" formatarea, pentru ca sa se vinde marfa (bateria)... big grin
Nu este vorba doar de efectul de "memorie" (acest efect este tot prezent, dar in masura ceva mai mai redusa), ci de "punerea in miscare" a intregii capacitati a bateriei.
In practica, daca constatam reducerea drastica al capacitatii bateriei (dar bateria nu este umflata), atunci o formatare corecta poate sa ajuta mult la readucerea capacitatii spre limitele normale.

Trebuie sa avem insa grija ca, bateriile sa nu fie suprasolicitate nici cu curentul de incarcare, nici cu cel de descarcare! Curentul maxim admis pentru functionare indelungata este de 10% din capacitatea bateriei. Peste aceasta valoare durata de viata bateriei va scadea vertiginos!

| LPCTSTR a răspuns:

Încă te mai afli prin 1990 ca să te plângi de formatarea bateriei Nichel-Cadmiu sau Nichel-Metal-Hybrid?
Dragul meu, odată brevetată bateria Litiu-Ion, s-a observat că aceasta NU suferă de "efectul de memorie" (o chestie pe care o înveți prin a 9-10-a cred).
Uite aici un link către un răspuns de-al meu (apreciat și de editori) cu ceva indicații și sfaturi: https://www.tpu.ro/......ne-pentru/

| GdX a răspuns:

"Formatarea" bateriei se facea acum 15 ani la vechiile telefoane, nu la astea noi. Stai linistit, bateria functioneaza.

| adriantraian a răspuns:

Recomandat este sa nu lasi sa se descarcea pana la 0 si sa o lasi sa se incarce pana pe la 80%(nu mai stiu unde am citit acum cam doua luni). Daca observi pana la 80% se incarca mai repede decat intre 80 si 100

| Robica2003 a răspuns:

Ca sa o formatezi trebuie sa il incarci 100%, apoi sa o descarci 0% si dupa sa incarci din nou 100%

| LPCTSTR a răspuns (pentru Robica2003):

Cine te-a mințit?

| Robica2003 a răspuns (pentru LPCTSTR):

Si daca tot vrei o formatare, cam asa se face.