3 RAHATURI ieftine si apoi unul dintre cele mai bune telefoane la ora actuala S9+
cum nu ai specificat nimic de pret, eu personal as lua NUMAI S9+... restul
Huawei s-ar putea sa cada, curand si sa nu mai mearga google play
a70 nu e rau DAR E VERSIUNE IEFTINA (nu are OIS la camera, nu are fast charge, design-ul e butucanos)
xiaomi e cel mai ieftin telefon performant, dar, din cate am inteles si cel mai fragil si cu camera slaba (NU are OIS... cauta pe net ce e aia ca imi e lene sa explic)
S9+ in schimb e cel mai tare posibil ecran mare, OIS, foarte performant, etc., totusi, sa iti iei husa buna la el si sa ii pui folie
Nu înțeleg de ce vorbești în necunostinta de cauză despre Huawei și serviciile Huawei. Neînțelegerea dintre China și SUA a fost temporară, acum interdicția fiind ridicata. În plus, problema urma sa afecteze viitoarele telefoane lansate pe piața. Nu și cele lansate în prezent. Oricum, tot Huawei va rămâne la putere și cât de curând va dobori și Samsung. Hai, ușcheala!
Cum zici tu, eu sa te contrazic pe tine, da' cum imi permit, da' pana cand
https://www.xda-developers.com/google-revoke-huawei-android-ban-blacklist/
[Update 11: Temporary License Extended] Google has revoked Huawei’s Android license
iar acum o saptamana:
Update 11 (8/19/19 @ 10:00 AM ET): The US Commerce Department is postponing the trade ban on Huawei for 90 more days, extending the temporary license.
deci au in continuare licenta temporara, care a fost extinsa pentru 90 de zile, DAR NU A FOST RIDICAT BAN-UL!
ai un link MAI BUN/mai "oficial" decat xda-developers care sa spuna ca interdictia a fost ridicata si NU amanata?!?
Erau vreo 4 site-uri din domeniu care scriau ca s-a ridicat BAN-ul. Dar, in fine.
Da, si fara OIS nu se pot face poze decente. Never-ever, doamne fereste, cum sa iti iei telefon fara OIS? Here you go, poza cu telefon Xiaomi ieftin, chinezarie proasta: https://500px.com/photo/249846161/winter-in-march-by-codru%C8%9B-nistor
Nu te lua dupa definitia OIS-ului (Optical Image Stabilization)
nu, NU are nimic de-a face cu fotografierea curselor de masini, ci cu:
fara OIS NU faci poze decente la lumina cat de cat scazuta, NEVER-EVER-EVER!
motivul e tehnic: la, lumina scazuta trebuie expunere timp mai indelungat si fara OIS imaginea v-a iesi miscata... eu am facut un efort enorm si am urmarit 3 luni pana mi-am luat S8+ cu reducere, iar OIS ala a fost un motiv SERIOS!
Ete fis, la o expunere de juma' de secunda sau mai mult te pisi pe el de OIS. OIS ajuta mult la long-range zoom, de exemplu. Am o sapuniera Panasonic cu 6X si OIS care se cam pisa cu bolta si pe mama telefoanelor mid-range daca e vorba de peisaje si zoom. Plus macro-uri care ies foarte frumos. Si are vreo 13 ani deja aparatul ala.
P.S. In low-light iti fac poze misto cu trepied si cu un telefon de 400 RON. Si oricum, e absolut stupid sa pretinzi eu-stiu-ce night shots cu telefonul. :) Here you go: https://www.notebookcheck.net/......081.0.html
Fiecare cu parerea lui, insa eu am experimentat personal asta
jumatate de secunda e ENORM si fara OIS iese miscata, in soare se fac expuneri si de o miime de secunda
in plus, e mai putin vizibil, insa calitatea pozelor la telefoanele cu OIS e mai buna dintr-un motiv indirect: daca tot au pus OIS si au marit pretul, atunci fac si un senzor foto foarte bun (numai stiu cum se numeste azi, pe vremuri se numea CMOS)
Jumatate de secunda cu trepied ai rezolvat. In rest, crede-ma ca am o sapuniera cu OIS excelent si la juma' de secunda nu te ajuta nici mama ois-ului. Poate doar cu 1X zoom si musculatura de robocop. OIS-ul ajuta foarte mult la long range zoom si miini tremurinde. P.S. Legat de senzori, e fix frectie ce zici tu. Momentan Huawei da ceata din voleu Samsungului la capitolul marimea senzorului, insa magarii de samsungisti recupereaza puternic la partea de optimizare software a camerei.