| Zuzumilk26 a întrebat:

Este adevarat ca un iphone tine 4-5 ani?

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Toate dispozitivele tin ani de zile, in functie de cum le ingrijesti. Avantajul la dispozitivele Apple e ca primesti si updaturi de pentru IOS pentru mai multa vreme.

In momentul asta Apple ofera udpateuri pana pe la Iphone 6 parca, deci cam 5 ani, in timp ce un dispozitiv Andrid primeste maxim 2 ani.

| Bogdan70001 a răspuns (pentru RoCkKiD):

Vorbesti prostii! Depinde de brand

Xiaomi Redmi Note 4 primeste update-uri de 2 ani jumate si OnePlu 3 primeste de 3 ani

| RoCkKiD a răspuns (pentru Bogdan70001):

E o diferenta intre un update de securitate si un patch major care chiar sa-ti adauge ceva chestii interesante la sistemul de operare. Sunt cateva branduri care sunt mai serioase dar in general daca te intereseaza partea asta Apple e varianta mai buna.

Pana si brandurile mari gen Samsung se cam opresc la 2 ani si o sa asigure update la oneUI numai pana la S8 (si aia destul de greu ca eu inca nu l-am primit).

Problema la Android e ca la Windows, functioneaza pe prea multe si e nevoie de enorm de mult timp si efort sa faci treaba sa mearga pe toate.

Dinou vorbesti fara sa te informenzi!

Atat Xiaomi Redmi note 4 cat si OnePlus 3/3T au primit pana acum toate update-urile majore!

Xiaomi Redmi note 4 este la ultima versine de MIUI (si am inteles ca o sa primeasca si 11) (Xioami au lasat RN4 la Android 7, dar updateaza soft-ul lor la ultima versiune) si OnePlus 3/3T au inceput sa primeasca Android Pie

"Pana si brandurile mari gen Samsung se cam opresc la 2 xDDDD Vai daca si Samsung au facut asta.....mane Samsung mereu au fost niste parliti cand vine vorba de update-uri, daca vorbim de soft compara si tu cu OnePlus, Xiaomi... ca astia au cele mai bune Custom ROM-uri, nu parlitii de la Samsung.

Ca sa nu mai zic ca am si un amic care are S9+ la fel ca fratele lui, numai ca fratele lui are Android 8.1 (Samsung Experience), iar amicul meu are OneUI si se plange ca bateria se duce in ultimul hal fata de cel al fratelui sau

Si oricum nu compara tu iOS cu Android ca si Android 6 are mai multe avantaje decat are iOS acum

Da bre, ai cateva branduri de Android din carul cu fan care oricum nu merg la fel de mult in urma ca IOS daca nu esti fal al lor ramai la limita de 2 ani. Nici mie nu-mi place IOSul dar la capitolul cate udpateuri ofera in timp e mai valabil si combinat cu partea HW fac dispozitivle sa tina in medie mai mult decat cele de andriod (chiar daca platesti pentru asta).

Ce-i al lor e al lor asta e, vezi pe orice site de vanzari cum e pretul mediu la telefoane Android vs iphone vechi.

Tocmai ce am zis ca telefonul meu primeste update-uri majore de 2 ani jumate si tu imi zici sa ramanl la limita de 2 ani...te cam duce caoul ce-i drept

Pe langa asta crede-ma pe cuvant ca daca si Google ar lasa Android decat pentru Google Pixel ar fi mult peste Apple.
Apple trebuie sa faca iOS-ul compataibil doar cu modelele lor pe care le stiu ca-n palma, pe cand Android trebuie sa ruleze pentru mii de componente

Apropo ce parere ai de faptul ca Spotify nu o sa mai mearga pe iPhone si de faptul ca Apple nu mai lasa sa se instaleze aplicatii decat din AppStore?
Nu, acum serios tie ti se pare ok treaba asa?

Asta ti-am zis si eu ca sunt cateva marci de Android care fac asta din cate naiba sunt si nici ala nu o fac pentru la fel de multa vreme ca aia de la Apple.

Google deja lucreaza la alta OS pentru telefoane, vedem ce o iesi. Cat despre treaba cu spotify, vor sa impinga in fata ITunes, Apple face orice pentru profit si din cauza ca au fraieri care cumpara le si merge. Nici castile nu le-au schimbat de dragul modernizarii.

Ok, gandesti bine si de ce tot sustii sistemul de operare iOS atunci?

Sa nu uitam ca Apple a incetinit INTENTIONAT modelele pana la iPhone 8 parca, ca sa-si faca vanzare la noile modele. Daca tu numesti asta un sistem de operare bun mai bine te arunci de pe un pod

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru RoCkKiD):

Cei 2 ani de la Android se refera la update-urile MAJORE de OS, nu la cele de securitate! In cazul meu, de exemplu, Xiaomi Mi A1 a venit cu Android 7.1.1 pe el, intre timp am primit si 8 Oreo si 9 Pie. Cu ceva noroc, o sa primesc prin toamna si Android 10 Q, dar chiar si fara ala, update-uri de securitate uzuale pentru Android 9 o sa mai primesc macar un an-doi.

E o diferenta intre a ii apara si a recunoaste ce fac bine. Totusi. e un motiv pentru ca am telefon cu Android nu IOS.

18 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

NU

| GabiDumitrescu a răspuns:

Unele da, altele ba. Cel mai probabil prima se va duce bateria, daca nu il busesti sa ii trosnesti ecranul sau ceva.

| Frank51 a răspuns:

Orice telefon tine mult timp daca este ingrijit si folosit corespunzator.

| CdeMetal a răspuns:

Daca nu dai cu el de pamant si ai grija de el orice telefon poate tine lejer 4-5 ani, eu am un Samsung Galaxy Mini 2 care tine de 5 ani de zile, desi nu-l mai folosesc.

| GabrielDaniel01 a răspuns:

Toate tin mult timp daca ai grija de ele, eu am avut un Allview viper s de 4 ani si inca mai merge doar ca nu mai este foarte performant le ce a aparut acum

| MihaelaMihaa a răspuns:

Eu am iPhone de aproape 4 ani, îngrijit bineînțeles. Acum ar necesita sa ii schimb bateria, dar in rest merge la fel de bine.

| Zuzumilk26 explică (pentru MihaelaMihaa):

Dacă îmi iau un Iphone XS Max ma va tine până în 2022-2023?

| MihaelaMihaa a răspuns (pentru Zuzumilk26):

Nu ma pot pronunța pentru ca nu am Xs. Orice telefon poate avea ceva probleme si sa ai ghinionul sa le nimerești tu, însă este un telefon cu un preț destul de ridicat, deci si așteptătile sunt pe măsura, asa ar trebui, sa te țină cat timp il îngrijești.

| AlexPatriciu a răspuns:

Depinde cum îl păstrezi și cât de bun a ieșit din fabrica probabil. am un iPhone 4 aruncat prin sertar care are vreo 7 ani și încă merge ok laughing