O procedura complicata, riscanta cu mai multe minusuri decat plusuri. Risti sa iti strici telefonul aproape irecuperabil, pierzi garantia si procesul de "scoatere a root-ului" si revenire exact la cum era din fabrica e aproape imposibil pentru omul de rand.
Eu zic ca nu merita.
Root inseamna ca poti sterge unele aplicatii care sunt inutile, gen cele din fabrica.
dar daca nu ai facut niciodata root. mai bine nu faci, este posibil sa ramai fara telefon, sa pierzi garantia.
Dacă îi faci root e un singur minus, pierzi garanția.
Dacă habar nu ai ce-i ăla root, nu te băga că-l strici.
Root-ul prin definiție este procesul de a permite utilizatorilor de smartphone-uri, tablete și alte dispozitive care rulează sistemul Android mobil de operare pentru a atinge un control privilegiat (cunoscut sub numele de acces root) peste diferite subsisteme Android. Așa cum Android utilizează nucleul Linux, root-ul unui dispozitiv Android oferă acces similar celui administrativ (superuser) permisiunile ca pe Linux sau orice alt sistem de operare Unix-like, cum ar fi FreeBSD sau OS X.
Deci să înțelegi. Dacă îi faci root, ai acces la ce vrei tu. Poți să-i pui și ios pe samsungul ăla, să ai meniul ca la iphone, cu diferite buguri sau fără buguri, depinde de rom-ul pe care-l descarci.
Și dacă e bine să-i faci root? Îi faci root atunci când vrei să ai acces total la telefon, să ștergi aplicațiile preinstalate sau altceva. Dacă ești un utilizator (copil/părinte) simpu și nu lucrezi și nu te pasioneză domeniul nu are rost să-i faci root.
XxFUNKYxX întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Mark2012012 întreabă: