| Anonimulnegru a întrebat:

Salut TPU. Merita un Realme GT 2 pro cu 12 GB RAM și 256 GB rom 2849 de lei?
Dau Funda!

9 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Il am eu din iunie anul trecut, e telefonul perfect, daca umbli putin cu ADB prin el.
Daca nu ii faci nimic, bateria tine putin. Foarte putin.
Nu telefonul e de vina pentru asta, ci procesorul, care desi FOARTE puternic, e foarte consumator de baterie.

Dupa ce am dezactivat vreo 35 de aplicatii
cu Minimal ADB & Fastboot, ma tine aproape 2 zile.

Daca doresti mai multa baterie, poti tine si modul Economisire Energie activat, telefonul e si asa suficient de puternic, si se misca lacrima, cu orice in afara de jocuri.

(Varianta care a urmat, 8+ Gen 1 sta insa mai bine la consum de resurse, fara sa ii faci mare lucru)

Poze face decente pe camera principala.
Celelalte 2 camere nu sunt chiar wow.
Dar nici 1300 euro nu costa, cat e S22 Ultra.

| carevaescu a răspuns (pentru NLS):

S22 e deja modelul de anul trecut. Nu mai costa atat. (S23 ultra e acum la acel pret)
Nu stiu cât costă acum, dar nu m.ar mira sa fie in jur de 6-700 de eur. Dar cine stie... ¯\_(ツ)_/¯

| NLS a răspuns (pentru carevaescu):

4900-5450 e acum pretul minim pentru varianta de 256, ca cea de 128 nu merita sub nici o forma.
Adica aproximativ DUBLU fata de GT2 Pro.

Deci, da, 600 euro, in vis...

Si ce primesti, e cu 30% mai mult (un pix (pe care cel putin frate-meu l-a folosit de 10 ori intr-un an) si 3 camere foto BUNE in loc de 1 buNA, plus un procesor mai slab).

Bateria tine si la 22 Ultra foarte putin, il are frate-meu.
Lui inca nu i l-am aranjat cu ADB ca nu am avut nici timp, dar mai ales chef, insa urmeaza, ca ma tot bate la cap.

| carevaescu a răspuns (pentru NLS):

Câteodată nu are sens piata. ¯\_(ツ)_/¯
Cest la vie

| NLS a răspuns (pentru carevaescu):

Piata si valoarea pe piata a unui anume produs e dictata in mare parte de cerere versus oferta. Stii desigur cam cat e pretul de productie pentru un astfel de telefon "premium".
Cam 35% din pretul pietei.
Restul marketing, cercetare, si mult profit.
Ei scot 10 milioane de bucati pe an, si exista 80 de milioane de doritori.
In aceste conditii, pot seta un pret innacesibil multora, asa ca majoritatea raman la stadiul de doritori.

De ce exista cei 80 de milioane care "ar sari" pe produsul acela (daca si l-ar si permite toti)?
In primul rand, marketingul agresiv din partea producatorului.
In al doilea rand, pentru ca vine X si Y, si le baga in cap: "ia S22 Ultra, ca doar ASTA e bun."

Inlaturand concurenta, iti tai singur craca.
O sa ai pe viitor telefoane mai scumpe, si mai putin performante, pe reteta "Intel" dinainte de 2017.

| Anonimulnegru explică (pentru NLS):

Ce setări trebuie făcute?

| carevaescu a răspuns:

Daca gasesti s22 ultra la acelasi pret, ar fi ideal.

| Fantaspirit a răspuns:

Samsung sunt cele mai ok telefoane ever, display-ul acela Dynamic Amoled 2x rupe tot, nu are adversar.

| pistolulcuapa a răspuns:

Nu.