| Doareuuu6778 a întrebat:

Salut,TPU! Mi-am achiziționat un iPhone 11 pro MAX acum aproape 2 luni, și are deja 96 la starea sănătății la baterie. Este normal? (Tind sa Menționez ca am avut grija de modul in care este incarcat, îl bag mereu la 20%, și îl scot la 85/90%)

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Scădere cu 4 % in 2 luni -> 80% in 40 luni adică trei ani și ceva, e bine!

| Digikey a răspuns:

Eu il bag la incarcat cand imi aduc aminte si starea sanatatii nu i-am verificat-o niciodata pentru ca nu ma intereseaza.
Dar sigur e mai ok decat al tau pentru ca nu-l lasi niciodata sa se incarce complet sau sa se descarce complet.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Telefonul se pune la incarcat undeva la 15% si se scoate de la incarcat la 100%

| Zedge a răspuns:

Iphone-urile tot timpul au avut și au baterii de mizerie.
A ajuns așa pentru că nu procedezi bine cu încărcatul bateriei.
1. Nu scoate telefonul de la încărcat inainte de 100%.
2. Pune-l la încărcat când e pe la 10-15%.

| doctorandus a răspuns (pentru Zedge):

Nu stiu de unde-ai scos tu regulile astea. In trecut bateriile suportau greu 100%, dar de cativa ani nu mai exista problema asta.

Iar descarcarea completa a bateriei este periculoasa, desi cred ca sistemul nu te lasa s-o descarci complet.

| Zedge a răspuns (pentru doctorandus):

Nu le-am scos de nicăieri, sunt fapte concrete, citește și o să vezi.
Dacă scoți telefonul de la încărcat des inainte de incarcarea completă 100% vei deteriora bateria in timp și aceasta isi va reduce capacitatea.
Descarcarea completă a bateriei e când e 0%, eu am zis să o pună la 10-15 %, pentru că și dacă pui telefonul la incarcat prea repede deteriorezi bateria.

| doctorandus a răspuns (pentru Zedge):

Sursa sau nu se pune.