M-ai ametit.dar te ajut oricum Tu selecteaza ce ai nevoie din informatiile mele.
In primul rand atunci cand iesi infara granitei normal ca iti poti pastra cartela romaneasca. Poti face asta si daca te muti definitiv acolo. Dar cu o connditie. Sa ai Roaming. De obicei telefonul vine cu Roaming-ul activat, dar ca sa nu ai neplaceri te duci la operatorul tau de telefonie mobila (adica Orange) si ceri activare Roaming. E gratuita activarea. Intreaba si tarifele apropo. Servicul Roaming iti face posibila legatura cu un numar care se afla peste granita. Vezi ca ambele telefoane trebuie sa aiba Roaming activat. Tarifele se masoara in functie de minut (sau mesaj). Cand intrebi de tarife o sa-ti zica minutul e 50 de centi de exemplu. Dau un exemplu doar. Daca vorbesti 2 minute o sa-ti ia un euro. Te-ai prins? Nu conteaza ca tu ai minute incluse..probabil esti la abonament. Factura nu o sa vina normal
La Roaming te taxeaza separat pe minutele alea. Iar daca esti pe cartela parca trebuie sa iti bagi euro de la inceput. 10 euro de exemplu. Cand i-ai consumat gata! Trebuie sa-ti bagi altii. Practic la cartela platesti inainte. La abonament iti incarca factura. Ok?
Dar mai e o chestie. Minutul se taxeaza in functie de locatia celui care initiaza convorbirea. Cand apelezi din Romania infara, persoana pe care o suni (in cazul tau din Italia) plateste mai putin decat daca te-ar apela el pe tine. Deci e mai bine sa apelezi tu din Romania catre el! Pentru ca va plati el mai putin. Si din cate stiu tu nu platesti deloc..sau foarte putin. Mai intreaba pe la Orange. Dar parca nu platesti. De fapt am incurcat borcanele. Mi se pare ca tu nici nu ai nevoie de Roaming. Pentru ca tu esti in tara. Apelezi din aria ta.
In orice caz ideea e ca tu trebuie sa apelezi pentru ca e mai bine pentru el.
Se activeaza serviciul Roaming, iar cand vorbesti platiti amandoi credit sau minute internationale.
anonim_4396 întreabă: