| 47red a întrebat:

Salut! Urmează sa iau un telefon sh buget 500 RON ca telefon secundar, pe lângă a20e-ul meu. Întrebarea mea e dacă merita a70, a21s sau a22? Am găsit și un redmi 8 nou. M-am gândit și la varianta sa strâng mai multi bani sa iau unul nou la anul de ziua mea și sa rămână a20e-ul secundar ca să nu dau banii pe ceva ce nu prea merita...

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa iti iei un Motorola g 32, parca-i vreo 800 ron, dar merita ca-i nou. Softwere clean, baterie babana si procesor decent pentru daly task.

| 47red explică (pentru anonim_4396):

Chiar m-as duce pe Motorola sau poate si Huawei sincer acum, ma refer ca au un foarte bun raport calitate-pret si ca specificatii + la Motorola e foarte fain ca are android direct si nu cu o mie si ceva de skin-uri.

| anonim_4396 a răspuns (pentru 47red):

Nu Huawei! Pt ca o sa ai probleme cu tot ce tine de gogle. ( G-mail, Youtube, g-maps, magazin play, aplicatii bancare etc) da se pot instala prin terte aplicatii dar nu sunt chiar asa de safe si nici fiabile. Ca sa nu mai zic ca au 0 ip rating, adica nici o protectie in potriva aoei si a prafului. Huawei au fost tari pana i-au banat americanii peste tot din cauza cs vinde informatiile utilizatorior guvernului chinez.

| 47red explică (pentru anonim_4396):

Ma refeream ca specificatii. Da e destul de nasol pentru ei din 2020 incoace, honor au devenit independenti si inca au android dar nu are legatura. Referitor la servicii google mai am un p40 lite e in familie (al surorii mele) si sincer e nasol ca trebuie emulat totul prin gspace/gbox/altele si nici atunci nu functioneaza 100%. Dupa mine la fel cum ai spus si tu, telefoane de buget bune ar fi Motorola care chiar ofera la pret mic (am bagat la wishlist un g72 si g23), as mai pune xiaomi dar din nou nu stiu cat de buni sunt (din astea am un redmi note 10 si 9c la wishlist), poate ar mai fi si Nokia pentru ca toate astea 3 companii ofera android direct, exact cum pune google pe pixel din cate am inteles. Nici cele de la Samsung nu par chiar atat de rele dar unele modele sunt prea overpriced pentru ceea ce ofera, in special clasa A. Multumesc mult pentru indrumare happy

| NLS a răspuns (pentru 47red):

Am cumparat G32 pentru o vecina, la capitolul fotografie e destul de slab, are si probleme de focalizare, dar si zgomot de imagine mare pe toate camerele (chiar si dupa 3 zile dupa ce s-au facut vreo 30 de update-uri, camera nu e deloc ok).

Practic, pot garanta ca Xiaomi Redmi 9 sau Redmi 9T sunt mai bune, desi si acelea au probleme mari cu focalizarea.

Ma mai enerveaza maxim un amanunt la produsele Lenovo, imprumutat si la Motorola : cand dezactivezi WiFi-ul, trebuie sa mai apesi inca o data pe un buton (Done) sau pe o caseta din aceea ON-OFF de selectie.

Daca nu te intereseaza deloc fotografia, G32 e un telefon decent, se misca bine, datorita procesului de fabricare pe 6nm a procesorului si cantitatii generoase de RAM.

| NLS a răspuns (pentru NLS):

Cat despre Huawei, nu mai au aproape deloc probleme cu aplicatiile, functioneaza direct din telefon orice doresti.

In 2019 si 2020 era o provocare sa reusesti sa le instalezi, bataie de cap.
Acum no more, cam ce visezi, aia merge, fara sa trebuiasca nimic special.
Au integrat in AppGallery un emulator numit GBox care se ocupa de tot, trebuie doar sa il instalezi.

https://www.youtube.com/watch?v=W97P3XL0qG8

| 47red explică (pentru NLS):

Deci sa înțeleg ca ar merita și un Nova Y90 fata de a14 sau Motorola. Chiar dacă serviciile google sunt emulate prin gbox direct prin magazinul celor de la Huawei mi se pare un beneficiu. Înainte foloseam. Folosesc și un p40 lite e in paralel cu sora mea mai mica și mi se pare ca nu e un chin viata fără google + viata bună a bateriei... În prezent folosesc Samsung și sunt mulțumită de el dar de exemplu un a04e e aproape același lucru cu a20e-ul meu dar la prețul ala al meu avea câteva chestii în plus.

| 47red explică:

Urma sa il cumpar pentru mama dar am realizat ca pot sa ii iau si un Motorola la 600 lei pentru Facebook si poze happy

| DanRaul77 a răspuns:

A 2 varianta