| xEquinox1 a întrebat:

Salutare TPU am o cunostinta care e plecata in strainatate de 4-5 zile si nu i merge internetul, mentionez ca nu avea abonament avea cartela reincarcabila de la Orange si inainte sa plece a incercat cu 7-8E si avea si undeva in jur de 5GB acumulati... Problema este ca nu i merge internetul de loc telefonul este un Allview A5 easy ( da stiu ca e cam praf...) dar problema este ca nu pot vedea telefonul pentru a-mi da seama nu vreau sa ma laud dar ma pricep la electronice cat de cat.
intrebarea este stiti undeva un link sau poze cu meniul telefonului pentru a vedea cum trebuie fact?
si inca o intrebare daca este in strainatate plecat trebuie activar internetul Roaming?

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nici nu are cum sa-i mearga interntul, pentru ca nu si-a activat Roomingul, care-i un serviciu scump, pentru a putea suna sau accesa internetul international.
Persoana respectiva trebuia sa-si activeze acel serviciu, fara de care telefonul nu are cum sa functioneze peste hotare!
Sa-si cumpere de acolo o cartela prepaid, cu multe minute de internet si sa trimita mesaje.

Bula
| Bula a răspuns:

In strainatate trebuie activat roaming atat pentru telefon, cat si pentru internet. Fara nu merge.
Spune cunostintei tale ca, poate folosi internet wi-fi gratis si nelimitat in multe locuri publice: aeroporturi, gari, pompe de benzina, piete, parcuri, cafenele, terase etc.

| sorinake a răspuns:

Ai aici toate detaliile despre oferta pentru roaming pentru cartelele prepay Orange.
https://www.orange.ro/roaming/prepay/info/

Te va ajuta!