Nu bateria e de vina, problema asta e des intalnita la Iphone deoarece are mult fier in interior, iar de la frig se raceste bateria si se inchide. Nu cred ca se poate rezolva aceasta problema nici daca schimbi bateria
Cristalul nu are legatura.
primul lucru ce trebuie facut e sa schimbi bateria si sa fii sigur ca e buna. multe baterii compatibile vin defecte de noi. sunt aparate care iti spune din start daca bateria ta e buna si cata durata de viata mai are. insa trebuie sa il aiba in dotare service unde mergi.
daca si cu o baterie buna telefonul continua sa arate procentajul bateriei asa cum ai descris poti sa iei in considerare defectiune pe placa. mai exact chipul ce controleaza incarcarea si consumul.
In conditii de frig, bateriile se descarca mult mai repede decat normal. Plus ca iphone 6 are 4 ani, bateria daca este originala mai are putin si e gata. Si eu patesc la fel(acelasi tel) cand este foarte frig afara se stinge, iar cand ajung in casa, il aprind si imi scrie 10% baterie, oricat aveam inainte, si isi revine doar cand temperatura este normala.