| StefanFlorea a întrebat:

Salutare TPU! Am o problema si nu imi dau seama, am un telefon cu ecran de rezolutie mare ( 3216x1440). Problema e ca nu imi dau seama ce rezolutie este mai exact. Daca ma uit pe YouTube la un clip 1440p si la un videoclip 4k oberv diferente destule, la un clip 1080p nu are rost sa mai zic. Ecranul telefonului meu este mai mare decat unul 2k, adica decat unul de 1440p? Pentru ca observ diferente intre 1440 si 2160 pe YouTube, iar YouTube ul imi permite sa am si rezolutii 4k pe telefon.

Răspuns Câştigător
| mionix00 a răspuns:

Ecranul tau este 2K, diferenta e ca in loc de WQHD e WQHD+.
Nu ma pricep nici eu exact sa-ti spun ce schimba plusul, dar ce e sigur si ce spune si google-ul cand cauti e ca rezolutia ta e garantat 2K, diferenta fiind aspect ratio-ul. Orice are Nx1440 e 2K, orice are Nx2160 e 4K.

7 răspunsuri:
| 4evergentleman a răspuns:

E WQHD+ un fel de 2k+

| mionix00 a răspuns:

YouTube-ul iti permite rezolutie 4K si pe monitor de 1080p, nu conteaza asta. Cel mai simplu e sa cauti modelul telefonului pe net si o sa vezi acolo ca e 2K cum zic eu.

| StefanFlorea explică (pentru mionix00):

La specificatii spune ca rezolutia ecranului este de 3k, d asta nu inteleg si ti am spus ca se oberva diferente cand ma uit la un clip 4k fata de unul 2

| mionix00 a răspuns:

N-am idee atunci, sunt ignorant pe subiect din moment ce nu am auzit de ecrane 3K pana acum. Totusi Google-ul spune ca 3K e un fel de slang, si cand ti-am cautat rezolutia am vazut doar 2K mentionat. Ciudat.

Mda... nici eu n am habar. Mai bine o lasam asa laughing

| mionix00 a răspuns (pentru StefanFlorea):

Apreciez funda. Cand vine vorba de detalii tehnice Google este mai tot timpul de incredere. Concluzia mea e ca sunt mai multe ramuri de ecran 2K, iar al tau cum ti-am spus nu este QHD, nici WQHD, ci WQHD+, si probabil de asta vezi diferente intre 4K si 2K. Eu inteleg ca 3K este un slang pentru WQHD+.

Cel mai probabil, eu oricum observ diferente intre 4k si 2k. Daca dau si zoom pe videoclip se observa destul de rau. Oricum multumesc pentru informatii.