| GianyCr a întrebat:

Salutare TPU, am un HTC One E9 care are 2800mAh dar se duce prea repede bateria adica la fiecare 2 minute state pe Youtube se duce 1% sau 2% iar daca ma pun sa joc vreun jos se duce si mai rau, telefonul nu l-am cumparat nou, credeti ca daca o sa ii schimb bateria cu una noua o sa fie mai bine adica nu o sa se mai descarce asa repede?

8 răspunsuri:
| Arthiom a răspuns:

E bateria obosita cel mai probabil. Daca schimbi bateria ar trebui sa se rezolve problema.

| GianyCr explică (pentru Arthiom):

La asta m-am gandit si eu, cat ar fi sa imi schimbe bateria la un service dar sa cumpar eu bateria

| Badboi a răspuns:

Încearcă metoda,, reînviere" lasa-l la încărcat timp de o săptămână, in felul asta electronii,, obosiți" care făceau bateria sa nu dureze vor învia și te va tine mult mai mult bateria. Nu e nevoie de una noua.

| GianyCr explică (pentru Badboi):

Ar lua foc incarcatorul, si asa se incalzeste repede mai ales daca il las o saptamana.

| Badboi a răspuns (pentru GianyCr):

De cate luni îți ții încărcătorul in priza fără să-l scoți? Smartphone-urile de generație nouă au în ele în detector de încărcare, care oprește curentul sa mai pătrundă când bateria e fully charged
Tu lasandu-l la încărcat ii asiguri in fiecare zi bateria nonstop plina, timp de o săptămână, și așa electronii se vor trezi și bateria telefonului tau va tine mai mult. Eu așa mi-l-am înviat Bro.

| Arthiom a răspuns (pentru Badboi):

Asta nu merge decat daca scoate bateria si o incarca direct, fara circuitul de protectie prezent in mai toate bateriile de acum.

| Badboi a răspuns (pentru Arthiom):

Sa o încarce cu doua fire geniule, nu?
Frate daca eu am făcut asta și a mers de ce dracul spui tu că nu merge? Doar îți dai cu părerea aiurea.

| Arthiom a răspuns (pentru Badboi):

Daca vrei sa contrazici lumea macar fa-o intr-un mod civilizat. Tu ai fost probabil un caz izolat, mai sunt si mici exceptii. Dar majoritatea bateriilor, fie ca sunt de telefon, tableta sau laptop au in ele, desi nu se vede un circuit de protectie la supradescarcare, supraincarcare, supratensiune, supracurent(scurtcircuit), iar unele sunt chiar si mai avansate, au microcontroller. Daca apare o defectiune in circuitul asta, telefonul incepe sa vada bateria ca fiind defecta, desi ea poate sa fie in perfecta stare de functionare.

Acum revenind la cazul subiect, daca bateria in sine e obosita, si nu se mai incarca corespunzator, degeaba o tii la incarcat nu stiu cate saptamani, pentru ca circuitul de care spuneam mai sus ii taie alimentarea de cate ori atinge pragul maxim, si nu rezolvam nimic, din cauza asta am spus ca bateria se reformateaza prin incarcare directa, fara telefon, fara acel circuit, pusa doar la o sursa de tensiune corespunzatoare cu limitare de curent, ar fi de preferat chiar o sursa programabila pentru aplicatia asta. La asta se refera incarcarea directa, nu "cu doua fire" si atat.