S22 Ultra filmează deja la rezoluție 8K 30fps,
posibil (dar deocamdată incert) S23 Ultra va trece la 8K60fps. Daca ii va permite racirea.
Cat despre fotografie, nu doar la S22 Ultra, ci la toate telefoanele premium mid-range și de top cu camere de 108MP, se face crop din senzor, pentru a asigura cei aproximativ 33MP necesari unei rezoluții apropiate de 8K.
8k se refera la video, ce zici tu echivalat pentru poze ar fi 30 si ceva de Mp conform intenretului si aia se intampla de ls 22 pentru ca are camera principala de 50 si ceva.
Oricum nu ai nevoie de inregistrare peste HD, astea sunt doar vrajeli pentru aia ca tine care cauta nu stiu ce tehnologii irelevante.
Intre 1080p si 4K e o mica-mare diferenta in unele scenarii. Ca 8K nu prea are sens, asta e alta poveste. Eu am un Xiaomi Mi 10T Pro care e lansat acum vreo 2 ani si filmeaza 8K, deci nu vad ce o fi asa mare fis daca S23 Ultra va filma in 8K. Sint zeci, poate sute de modele de telefoane, inclusiv mid-range, care filmeaza 8K...
In care scenarii e diferenta intre HD si 8k? Poate daca ai un televozur cat peretele si il folosesti ca display pentru microscopul tau electronic.
Oi fi eu mai chior dar jurr ca nu vad diferenta.
Cind filmezi ceva cu multe crengi de copaci si frunzis, sau valurile marii, ca sa dau doua exemple. Pune contentul ala pe un tembelizor cit peretele filmat in full HD, apoi in 4K sau 8K, si vezi diferenta.
Sunt sigur ca cei 50 de oameni care filmeaza crengi sunt foarte recunoscatori. Mai ales pentru ca pot sa filmeze probabil max 15 min folosind toata memoria telefonului, cu card poate ajung si la 30, asta daca modelele mai suporta SD.
Si cireasa de pe tort, o sa uploadeze dupa clipul pe Facebook unde o sa fie macelarit la capitolul rezolutie.
Poate vrei sa tragi un material promo, ceva, sau chiar un clip ceva daca tot ingropi bani intr-un flagship si te apuci sa filmezi 4K/8K.
Sigur cine trage materiale publicitare o face cu un telefon. Cat despre filmatul 4k/8k, poti sa-l faci dupa voia inimii dar o sa te opresti repede dupa ce vezi ca dupa o ce ai inregistrat o piesa la un concert ai ramas fara memorie.
Aici nu e vorba de ingropat banii, e vorba de faptul ca producatorii baga functii de care nu are nimeni nevoie doar pentru ca exista oameni care vor "ultimul racnet" fara sa stie ce fac functiile alea si evident, fara sa aiba nevoie de ele. La fel ca la nostru distins domn care a pus intrebarea.