| Girly97 a întrebat:

Senzorii de amprentă de pe telefoane dăunează degetului?

17 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Senzorii optici din camera dauneaza obiectului privit?
Daca raspunsul este nu, atunci raspunsul este valabil pentru orice tip de senzor.

| ReddY25 a răspuns:

Nu cred

| blackann a răspuns:

Da. Dauneaza creierului tau, avand in vedere ca intrebi numai idiotenii, crezi ca ai diabet pentru ca bei multa apa si ca iti fac dosar penal pentru ca ai transferat 10 lei intr-un cont bancar gresit. Sunt 100% sigura ca tie ti-a afectat organele. Mai ales ca "degetele sunt sensibile" rolling on the floor fa un bine si sterge-ti contul.

| IceRope a răspuns:

Posibil. Însă, momentan ți-au dăunat doar la sinapse.

| MotoBlitz a răspuns:

Nu. Te referi la radiații, nu? Te poți radia de la un telefon dacă dormi lângă el, dar nu prin senzorul de amprenta. Zi frumoasă!

| LPCTSTR a răspuns (pentru MotoBlitz):

Wow, nu stiam ca tii un reactor nuclear in telefon ca sa te iradiezi.
Voi chiar nu aveti habar de radiatii si in ce categorie se plaseaza fiecare tip de radiatie, efectiv notiuni elementare de fizica: https://www.fda.gov/files/electromagnetic-spectrum.jpg
Numai radiatiile ionizante ajung sa te afecteze, restul sunt complet inofensive; iar mitul cu dormitul in prezenta telefonului este complet nefondat, o scornire a capurilor care n-au trecut prin scoala, deci sa va fie rusine ca umpleti lumea de gogosi nefondate stiintific.

| Salontanul a răspuns (pentru LPCTSTR):

In afara de "capurilor" (capetelor) sunt perfect de aceeasi parere.

| MotoBlitz a răspuns (pentru LPCTSTR):

Hahaha, bună glumă big grin Ca ofițer superior, trecut printr-un CNM și o Academie militară sunt sigur că știu mai multe decât tine despre fizica. Dacă nici eu nu am școală, atunci tu ai neuronii pe minus, lipsindu-ti cortexul big grin Nu ți se părea mai ok, să îți exprimi părerea la postarea lui și nu să ma acuzi pe mine că "umplu lumea de gogoși nefondate științific"?

| LPCTSTR a răspuns (pentru MotoBlitz):

Degeaba esti ofiter cand te bate wikipedia, si-mi debitezi ca eu sunt pe minus, hilar.

| gabicoo a răspuns (pentru LPCTSTR):

Nu e ofiter.
E adolescent.
Zice ca e ajutor de preot si arde tamaie in altar. Daca preotul e catolic e posibil sa arda si altceva prin altar, ca asa e obiceiul pe la ei.

| LPCTSTR a răspuns (pentru gabicoo):

Aaa... cum am putut sa nu trec prin intrebarile lui?! De-a dreptul halucinant.

| Hammurabi a răspuns (pentru LPCTSTR):

Dacă radiațiile electromagnetice nu afectează cu absolut nimic organismul (țesuturile) uman, de ce producătorii de telefoane mobile sunt obligați prin lege să specifice valoarea SAR?

(SAR este abrevierea de la Specific Absorption Rate sau Rata Specifică de Absorbție. Este o unitate de măsură pentru cantitatea de radiații elecromagnetice sau EMF care este absorbită de țesutul uman în momentul în care un telefon este ținut foarte aproape de acel țesut.)

| LPCTSTR a răspuns (pentru Hammurabi):

Este absorbita ca maxim caldura, ca altfel trece prin tine.
"The specific absorption rate (SAR) defined as the amount of energy converted into heat in the unit time and mass quantify the heating capacity of a magnetic material."

Cui i-ar placea sa i se incalzeasca pielea cand tine telefonul in mana?
Si nu-ti vad punctul de vedere, zicand ca nu afecteaza organismul era evident ca vorbim de standarde si reglementari. Iar caldura, in cazul in care radiatia [neionizanta] este absorbita [si nu trece prin tine], nu ajunge sa fie suficienta cat sa-ti altereze organismul.

Si, oricum, nu-ti vad intrebarea altfel decat absurda, vorbim de cantitati, cantitatile mari de radiatii dauneaza, nu prezenta radiatiilor in cantitati reglementate. De altfel ti se zice la TV sa eviti consumul de sare, zahar si grasimi, si totusi nu te opreste nimeni sa mananci mai mult decat iti zice TV-ul. Asa cum glucoza [din zahar] este vitala organismului, in doze suficiente te tine in viata, iar in doze mari dauneaza, de aici trage paralela cu radiatiile, ca sa iti fie mai clar.

| Hammurabi a răspuns (pentru LPCTSTR):

Nu a spus nimeni că radiația electromagnetică a telefonului te omoară.
Dar nici nu poți susține că dacă dormi în fiecare noapte cu capul pe telefon, nu te afectează cu absolut nimic.
Nu suntem toți la fel. Dacă n-ai aflat, există persoane care nici măcar nu pot vorbi mai mult de 2-3 minute la un telefon mobil fără să le provoace dureri de cap. Da, excepții, bineînțeles.
Dar nu poți afirma atât de tranșant că radiația electromagnetică e absolut inofensivă.
Mai ales că au fost studii (pe șobolani ce e drept) care au demonstrat că poate provoca unele forme de cancer și stimulează creșterea tumorilor maligne.
Dar acum, știind cât de mare (și puternică) e industria telefoniei mobile, poți fi convins că încă n-a făcut nimeni aceleași studii (publicate oficial) și pe ființele umane? (care sunt direct implicate). Nu e dubios?
Hai să fim serioși. Crezi că SAR-ul ăla contează doar pentru că îți poate încălzi pielea capului? Sau pentru că valorile mari pot fi nocive din alte puncte de vedere?
Iar cine judecă, poate pricepe.
Oricum, pentru ei, prostimea nu contează.

| SelenaTpu a răspuns:

Nu

| Skylor a răspuns:

Sigur, intr o zi o sa ramai fara el.

| WhatsAppMessenger a răspuns:

Cu prudență!