Si da si nu.
Adica sunt retele digitale de telefonie in care nu poti conecta un telefon obisnuit,deoarece nu sunt compatibile ca mod de transmitere a informatiei audio,cele simple fiind cu transmisie analogica a informatiei audio,pe cand telefoanele digitale efectueaza o conversie digitala a sunetului audio,transmiterea sa in forma digitala pe fire,apoi la receptie se efectueaza in aparat reconversia in format audio,toate fiind posibile numai intre telefoane de acelasi tip.
transmisia digitala este prferata pentru vitaza,spatiu de banda alocat foarte mic,codarea informatiei,precum si posibilitatea efectuari simultan a mai multor operatiuni sau convorbiri de pe un terminal,facilitati imposibile de pe un terminal analog, adica telefon standard.
Universale sunt modurile de conectare, mufele, poate de aici si deruta ca sunt la fel, daca au acelasi conector.
O zi buna!
Da
chiar daca tu esti connectat la reteaua digitala si primesti un adaptor care face reteaua fixa de telefonie
de ex. eu am avut la un moment dat un router 3g de la Vodafone, care avea priza de telefonie fixa, NU aveam in abonament treaba asta (ca nu imi trebuia) insa routerul dat de ei avea si treaba asta (presupun ca nu s-au chinuit sa aiba 2 tipuri de routere, si cu si fara priza aia, si au luat numai cu priza)
si de curiozitate am bagat un telefon fix in el si... aveam ton, insa evident numai asta aveam, altceva nu mergea, tonul fiind dat doar de router