| Girly97 a întrebat:

Vreau ca stiu si eu mai multe despre acest "roaming" pentru ca anul viitor s-ar putea sa plec in vacanta in Croatia si vreau sa ma asigur ca telefonul meu va merge fara probleme. Stiu ca roaming este folosit cand pleci in strainatate dar cand am fost la Brasov cu clasa mea in 2014 la banchetul clasei a 8-a nu am avut nicio problema cu telefonul, ba chiar am putut sa apelez iar eu locuiesc langa Bucuresti. Care-i treaba cu roamingul asta? Nu am plecat niciodata in strainatate pana acum asa ca nu prea stiu ce va pati telefonul meu... Apropo, sunt pe Vodafone daca asta va ajuta sa imi raspundeti.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

:O
Brasovul, deocamdata, nu este "in strainatate", eventual pentru unii care nu s-au deplasat inca niciodata din localitatea natala...

Daca vrei sa-ti folosesti telefonul in strainatate, va trebui sa te duci la centrul local a furnizorului tau de telefonie mobila si sa-ti activezi roaming-ul (in unele retele acesta se poate face si prin sms sau prin pagina lor de Internet, daca ai cont).
In roaming, convorbirile te costa suplimentar. E ca si cum ai apela Romania, fara pachet international.
De asemenea, trebuie sa platesti si in cazul primirii de apeluri.
Conform unor reglementari Eu relativ recente, aceste costuri suplimentare (de roaming) s-au redus drastic, apelurile facute de tine fiind taxate in jur de 5 eurocenti/minut, iar cele primite in jur de 2 eurocenti/minut, in functie de tarifele furnizorului la care esti conectat.
Detaliile referitoare la taxarea exacta le poti primi la magazinul/caseria sau site-ul furnizorului tau.

1 răspuns:
| Ionutforcluj a răspuns:

Romingul te ajuta sa suni in alta tara sau sa flolosesti date, consuma mai multi euro si mai rapid asta e romingul