| Octaviana_9832 a întrebat:

A incercat cineva vreodata sa invete astfel:
Te inregistrezi pe telefon sau pe calculator cand citesti o lectie la o materie sau chiar mai multe [oricare ar fi: geografie, istorie, fizica, biologie] si apoi stai la calculator facand altceva dar ascultand incontinuu acea inregistrare si dupa un timp sa inveti?
E ca la o melodie. o asculti de mai multe ori si fara sa-ti dai seama o inveti.
Este buna metoda?

6 răspunsuri:
| virusake a răspuns:

Aveam o colega care a facut asta, ma rog, nu cu scopul de a invata, ci de a copia. Si dupa ce a scris ditamai eseul, i s-au deconectat castile, iar mp3-ul respectiv era redat pe difuzor. big grin
Iti dai seama ca telefonul ajuns la director si pe lucrarea aia a luat 1. big grin
Oricum, pentru a invata e o metoda ciudata. Pentru ca sti ce o sa retii tu din aia? De cate ori ai tusit si de cate ori ai pronuntat aiurea.
Cea mai buna metoda de a invata e sa spui lectia cu voce tare, citind-o, pana retii si nu mai ai nevoie sa o citesti.
Spot la invatat!

| matrixismyname a răspuns:

Eu am incercat sa imi inregistrez lectia, apoi s-o ascult in timpul testarii... si ghici ce, cat am stat s-o citesc (pentru a o inregistra) apoi s-o verific de greseli (s-o ascult) am invatat lectia, n-am mai avut nevoie sa ascult din nou.

Deci parerea mea, de ce sa te chinui atat, cat poti sa inveti mai simplu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmthinking M-am gandit si eu la asta, insa nu cred ca o poti invata asa cum inveti versurile melodiilor. Chiar daca o inveti, o vei invata mecanic, adica nu vei intelege lectia logic. Succes!winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pune intrebarea ta si pe Raspuns-Rapid, poate gasesti raspuns si mai castigi si 3 cartele vodafone cu 1000 de minute si 1000 sms uri! www.raspuns-rapid.info/concurs

| Rάđü a răspuns:

Eu invat la biologie in acest mod.
Ascult inregistrarea seara.

| happy_7964 a răspuns:

O sa inveti probabil astfel incat sa stii a doua zi la ora sa spui lectia ca pe o poezie, dar daca ti se pune o intrebare care necesita sa faci conexiuni intre informatiile din lectie nu o sa ai nici cea mai vaga idee cum sa raspunzi. Ca sa nu mai vorbim ca de faptul ca peste 2 zile nu o sa mai stii nimic si ai facut toate prostiutele astea degeaba...Ideea invatatului e sa iti ramana ceva in cap! Mediile se pot repara sau strica...depinde de tine.
Succes la scoala!